Antena 3 CNN Actualitate Profesorul Gheorghe Stancu, din cadrul Universităţii Hyperion, arestat de DNA pentru mită

Profesorul Gheorghe Stancu, din cadrul Universităţii Hyperion, arestat de DNA pentru mită

Profesorul Gheorghe Stancu, din cadrul Universităţii Hyperion, arestat de DNA pentru mită
Sursa foto: Foto: www.7-zile.com
26 Aug 2010   •   16:51

Profesorul universitar Gheorghe Stancu, din cadrul Universităţii Hyperion, a fost deferit justiţiei, pentru mită, de către Direcţia Naţională Anticorupţie, relatează Mediafax. Stancu a fost membru în Comisia de susţinere a examenului de licenţă la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Hyperion, sesiunea iunie 2010, şi al Comisiei de etică şi deontologie profesională a aceleiaşi universităţi.

De asemenea, DNA i-a trimis în judecată, în stare de arest, şi pe Nicoleta Gumă - coordonator al Centrului Tutorial Caransebeş a Universităţii Hyperion Bucureşti şi Eugen Tacota - student în anul terminal al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Hyperion - Centrului Tutorial Caransebeş. Cei doi sunt acuzaţi de complicitate la luare şi dare de mită, în formă continuată.

Totodată, Iancu Hînda, subofiţer la IJJ Caraş Severin, Ilie Străin şi Nicuşor-Florn Ţundrea subofiţeri la ISU Semenic, vor fi judecaţi în libertate pentru dare de mită.

Împreună cu aceştia, vor fi judecaţi, tot în libertate, pentru dare de mită, Adrian-Ionel Cristescu, administrator la SC Flory Ady SRL Caransebeş, Angelica- Stănica Vădrariu vânzătoare la SC Orsay SRL şi Magdalena Lazăr.

Potrivit procurorilor DNA, profesorul Gheorge Stancu, în calitate de membru în comisia de susţinere a examenului de licenţă la Facultatea de Drept a Universităţii Hyperion şi de coordonator al lucrărilor de diplomă a 35 de studenţi ai Centrului Tutorial Caransebeş, a primit, în luna mai, de la aceştia, 52.500 de euro, prin intermediul Nicoletei Gumă şi Eugen Tacotă, pentru a-i favoriza pe studenţii respectivi în sensul acordării unor note mai mari.

În plus, Gumă şi Tacotă i-au convins pe cei 35 de studenţi să dea câte 1.500 de euro. Aceşti bani au fost strânşi de cei doi şi depozitaţi provizoriu, pentru ca în final să îi dea profesorului Stancu.

"Despre acesta, cei doi inculpaţi cunoşteau că, în schimb, îi va ajuta pe studenţi să promoveze examenul de licenţă în mod nemeritat, prin acordarea unor note şi rezultate necuvenite. Totodată cei doi inculpaţi s-au asigurat că favorizarea studenţilor va avea rezultatele promise şi printr-o serie de alte acţiuni cum ar fi preluarea şi transmiterea semnelor distinctive ce urmau a fi înserate în lucrări, asigurarea omogenităţii şi discreţiei întregului grup de studenţi ce urma să susţină examenul de licenţă (înlăturându-i pe cei care nu prezentau încrederea necesară), asigurarea unui caracter organizat atât cu ocazia pregătirilor pentru examenul de licenţă cât şi cu ocazia desfăşurării acestuia, în special a probei orale", potrivit DNA.

În acest caz se va pronunţa Tribunalul Caraş ? Severin.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: mita
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close