Antena 3 CNN Actualitate "Profeţia" părintelui Necula despre reluarea pelerinajelor în Israel: "Ţineţi minte ce vă spun"

"Profeţia" părintelui Necula despre reluarea pelerinajelor în Israel: "Ţineţi minte ce vă spun"

Părintele Constantin Necula e de părere că în câţiva ani vor putea fi reluate călătoriile în Ţara Sfântă sau poate ”chiar mai devreme”, din cauza războiului de acolo.

"Profeţia" părintelui Necula despre reluarea pelerinajelor în Israel: "Ţineţi minte ce vă spun"
Sursa foto: Antena 3
de Roxana Mihăiescu    |    25 Oct 2023   •   14:16

De-a lungul timpului, preotul Constantin Necula a mers de multe ori în pelerinaj în Țara Sfântă. După izbucnirea războiului în Israel, creștinii se întreabă când vor mai putea merge să viziteze Mormântul Sfânt din Ierusalim. 

În cadrul conferinței ”Tinereţe şi Viaţă întru Hristos", organizată în aula Facultăţii de Medicină din Sibiu, de către Organizaţia Tinerilor din Sibiu, părintele Constantin Necula a afirmat că se va mai putea merge în concediu în Israel în câțiva ani. 

"Veţi putea merge în concediu în Israel, în 5, 6, 7, 10 ani. Poate chiar mai devreme. Dar ţineţi minte ce vă spun: dacă vă duceţi să vedeţi doar urmele războaielor, nu o să vă placă. Eu am trecut prin zone în care câteodată se mai vedeau urmele de război şi m-am încăpăţânat să văd Auschwitz-Birkenau şi când mai faceţi pe fiţoşii şi credeţi că le ştiţi pe toate, luaţi-vă un bilet şi mergeţi până la Auschwitz în Polonia şi când vă întoarceţi, povestim împreună. Trebuie să vedeţi adevăratele răni, ca să înţelegeţi adevăratele boli ale omenirii.Trăim într-o lume extrem de rea. Noi suntem foarte răi", a afirmat preotul Constantin Necula, notează Agerpres

Citește și: Părintele Constantin Necula, lecţia din spatele expresiei "să îţi porţi crucea": "Oamenii ar fi uimiţi"

Părintele a mai abordat și alte teme de interes care-i preocupă pe tineri, cum ar fi consumul de droguri. Acesta a făcut referire și la efectele pe care le au substanțele interzise asupra adolescenților și a adus în discuție o crimă care a avut loc în urmă cu câteva zile la Sibiu, unde un tânăr drogat şi-a ucis tatăl.

"Suntem oraşul peste care s-a şters acum toată grandoarea noastră de cultură. Un tânăr drogat şi-a ucis tatăl, un om de mare calitate şi un pomicultor ale cărui mere mi-au bucurat multă vreme din viaţă. Cum am ajuns atât de jos?", a arătat preotul Constantin Necula.
 

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close