Antena 3 CNN Actualitate Tudorel Butoi, despre profilul atacatorului de la Secţia 9: "Agresiv, impulsiv şi în incapacitate de autocontrol"

Tudorel Butoi, despre profilul atacatorului de la Secţia 9: "Agresiv, impulsiv şi în incapacitate de autocontrol"

Psihologul criminalist Tudorel Butoi a vorbit la Antena 3 despre profilul bărbatului care a înjunghiat un polițist, în faţa Secţiei 9 din Capitală.

Tudorel Butoi, despre profilul atacatorului de la Secţia 9: "Agresiv, impulsiv şi în incapacitate de autocontrol"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    02 Apr 2021   •   11:01

"Secția 9 este o secţie cu înalt pericol criminogen. Acolo este Brăneşti, Piaţa Delfinului, este o zonă marginală Bucureştiului, infestată de fel de fel de bombardieri. 
Secția de Poliție este o instituție publică. Omul merge să îşi depună petițiile, să îşi spună necazurile şi apare câte un disfuncțional care pune în pericol şi face din gestul lui o problemă.

Puşcărie pentru 20 de ani pentru un astfel de individ, al cărui profil este următorul: agresiv, impulsiv, incapacitate de autocontrol. Trebuie să aibă frustrări şi necazuri mari pe care le raportează la existenţa proprie, fără teamă de Dumnezeu", a explicat psihologul criminalist.

Întrebat cum ar putea fi prevenite astfel de evenimente tragice, psihologul criminalist a explicat că una dintre soluții este diagnosticarea şi internarea acestor persoane în spitalele de psihiatrie.

"Aceste lucruri ar putea fi prevenite dacă polițiștii şi jandarmii nu ar fi implicați în evenimentele astea nefericite pe care le vedem în ultimele zile. Sunt forţe şi mijloace consumate pentru a asigura ordinea şi siguranţa oamenilor.

Ideea este următoarea, La nivel de Capitală, la nivel de comandament de ripostă anti-crime să fie culeși de pe stradă toți bolnavii psihici. Sunt oameni cu discordanță funcțională care trebuie să fie trataţi omeneşte în spitalele de psihiatrie", a mai adăugat el, în direct la Antena 3.

În cursul dimineții de vineri, un bărbat a intrat în curtea Secţiei 9 de Poliţie din Bucureşti şi a înjunghiat un polițist. Chiar înainte de momentul tragic al a postat un mesaj pe reţelele sociale, prin care îşi anunţa gestul. "Intră să vezi cum spintec un poliţist", a scris bărbatul în mediul online, în descrierea unei filmări care îl înfățișa pe stradă, ascultând manele.

Un poliţist a fost înjunghiat în curtea Secţiei 9

Un polițist a fost înjunghiat, noaptea trecută, chiar în curtea Secţiei 9 din Capitală. În noaptea de 1 spre 2 aprilie, un bărbat de 28 de ani, din județul Ilfov, a intrat în curtea Secției 9 Poliție și, cu un cuțit, l-a atacat pe polițistul ce executa controlul accesului în sediul subunității.

În pofida faptului că a reușit să îl rănească pe polițist la un picior, acesta, cu sprijinul ofițerului de serviciu, l-a imobilizat pe bărbat.
Polițistul a fost transportat la spital, unde a primit îngrijiri medicale.

×
Subiecte în articol: Tudorel Butoi politist atacator
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close