Antena 3 CNN Actualitate Prognostic rezervat în cazul bebeluşilor arşi. Medicii români, ajutaţi de o echipă din Israel (VIDEO)

Prognostic rezervat în cazul bebeluşilor arşi. Medicii români, ajutaţi de o echipă din Israel (VIDEO)

Prognostic rezervat în cazul bebeluşilor arşi. Medicii români, ajutaţi de o echipă din Israel (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
18 Aug 2010   •   10:19

Doi dintre bebeluşii transferaţi la Spitalul "Grigore Alexandrescu" după incendiul de la Maternitatea Giuleşti sunt în continuare intubaţi, în timp ce ceilalţi cinci nou-născuţi respiră acum fără ajutorul aparatelor. Sunt primele veşti venite de la medicii care îi îngrijesc pe micuţi. Aceştia susţin că bebeluşii nu au scăpat de pericol din cauza arsurilor suferite. Între timp, la spitalul "Grigore Alexandrescu" a ajuns şi o echipă de medici israelieni, specializaţi pe astfel de cazuri.

Potrivit medicului de la chirurgie plastică Raluca Alexandru, totţi copii transferaţi la "Grigore Alexandrescu" au fost născuţi prematur, astfel că arsurile s-au suprapus peste capacitatea lor de a respira.

Mămicile au început să vină să-şi vadă copiii, însă nu pot rămâne mult timp lângă micuţi, întrucât aceştia se află în secţii de terapie intensivă unde accesul este limitat.

Medicul Raluca Alexandru a mai precizat că toţi bebeluşii au fost identificaţi, acest lucru fiind posibil şi cu ajutorul asistentelor de la Maternitatea Giuleşti. Micuţii au fost botezaţi de către preotul spitalului.

Între timp, o echipă de zece medici israelieni a ajuns la spitalul "Grigore Alexandrescu". Aceştia au fost invitaţi de către Primăria Capitalei pentru a ajuta echipa medicală în cazul bebeluşilor arşi.

Patru bebeluşi au murit şi alţi şapte au fost răniţi grav în urma exploziei şi incendiului care au avut loc luni, la Maternitatea Giuleşti din Capitală. 114 persoane au fost evacuate atunci din maternitate, dintre care 53 copii şi 61 de femei, acestea fiind duse la mai multe spitale din Capitală. Până la finalizarea anchetei, unitatea sanitară, aflată în administrarea Primăriei Capitalei, va rămâne închisă.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: bebelusi stare maternitate giulesti
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close