Prognoza meteo 15 februarie-15 martie 2021. Un nou val de aer extrem de rece, la noi în ţară. Când se arată primăvara

de Georgiana Adam    |    13 Feb 2021   •   08:28
Prognoza meteo 15 februarie-15 martie 2021. Un nou val de aer extrem de rece, la noi în ţară. Când se arată primăvara Hepta

Un nou val de aer rece este aşteptat la noi în ţară, astfel că temperaturile vor fi mai mici decât cele normale în următoarele trei săptămâni. Abia spre jumătatea lunii martie, temperaturile mai cresc.

Jumătatea lunii martie vine cu valori normale pentru această perioadă, cu excepția estului țării, arată prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni. 

În ce priveşte precipitațiile, acestea vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării. La fel, abia spre jumătatea lunii martie, ele revin la normalul perioadei.

Săptămâna 15 – 22 februarie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile nord-estice. 

Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane din vestul și nordul țării.

1 martie, vreme mai rece ca normalul perioadei

Săptămâna 22 februarie – 1 martie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nord-estice și sud-estice. 

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice.

Săptămâna 1 – 8 martie

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări, dar mai ales în extremitatea de nord-est. 

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi în general apropiat de cel normale pentru acest interval, posibil ușor deficitar în regiunile extracarpatice.

După 8 martie, vremea se mai încălzeşte

Săptămâna 8 – 15 martie

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval, posibil ușor mai coborâte în regiunile estice. 

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui deficit local, în sud-vest, centru și la munte.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close