Antena 3 CNN Actualitate Prognoza meteo 21 septembrie - 19 octombrie. Diferențe uriașe de temperaturi de la o zi la alta

Prognoza meteo 21 septembrie - 19 octombrie. Diferențe uriașe de temperaturi de la o zi la alta

Weekend de toamnă autentică în zilele următoare. Meteorologii anunță că vremea va fi în general frumoasă, dar răcoroasă. În următoarele săptămâni, respectiv în perioada 21 septembrie - 19 octombrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade.

Prognoza meteo 21 septembrie - 19 octombrie. Diferențe uriașe de temperaturi de la o zi la alta
Sursa foto: pexels
de Laura Dinu    |    18 Sep 2020   •   11:00

Prognoză METEO 18 septembrie 2020. Vremea în țară.

Vineri dimineață, cerul este mai mult senin, exceptând în Moldova şi Transilvania unde este mai mult noros. Vântul suflã slab şi moderat cu intensificãri temporare în jumãtatea de est a ţãrii cu viteze la rafalã cuprinse între 45...65 km/h şi izolate în Banat. La ora 09 valorile de temperaturã se încadrau între 10 grade la Şiria, Baia Mare şi Darabani.

Astăzi, vremea se va rãci faţã de ziua anterioarã, mai accentuat în estul şi nord-estul ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în regiunile centrale şi la munte, dar numai pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe. Vântul va avea intensificãri în estul, sud-estul, sudul şi vestul teritoriului, dar cu viteze mai mari în sudul Moldovei, în Dobrogea şi în jumãtatea esticã a Munteniei, unde viteza la rafalã va atinge 55...65 km/h, iar pe litoral în jur de 70 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 18 şi 28 de grade.

Prognoză METEO 18 septembrie 2020. Vremea în Capitală

La această oră, cerul este senin, iar vântul prezintã intensificãri cu rafale de 40...45 km/h. La ora 09 se înregistrau 18 grade la toate staţiile meteo.

Astăzi, vremea se va rãci faţã de ziua precedentã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri spre searã. Vântul va prezenta intensificãri temporare mai ales în prima parte a zilei, cu viteze la rafalã, în general de 40...50 km/h. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 25 de grade.

Vreme caldă în perioada următoare

Meteorologii spun că, în următoarele 4 săptămâni, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade

Săptămâna 21.09.2020 – 28.09.2020

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de vest a țării și în regiunile nordestice.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali și în sud-estul extrem. Excepție vor face regiunile din nord-vestul teritoriului, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil local excedentare.

Săptămâna 28.09.2020 – 05.10.2020

Temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice.

Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în regiunile sudvestice și la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 05.10.2020 – 12.10.2020

Temperaturile medii ale aerului se vor situa ușor peste cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general deficitare, mai accentuat în regiunile sudice și sud-vestice. În extremitatea estică a țării regiumul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 12.10.2020 – 19.10.2020

Mediile valorilor termice se vor situa in jurul celor normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

×
Subiecte în articol: meteo vremea

ȘTIRI

Petrolul rusesc, interzis de astăzi în UE. Ce urmeaza după intrarea în vigoare a embargoului

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close