Antena 3 CNN Actualitate Locul din România unde s-au resimțit -32 de grade Celsius. Prognoza meteo actualizată pentru următoarele zile

Locul din România unde s-au resimțit -32 de grade Celsius. Prognoza meteo actualizată pentru următoarele zile

Minus 32 de grade Celsius. Atât a fost temperatura resimţită la staţia meteo Iezer, anunţă prefectura Maramureş. În întreg judeţul vremea este deosebit de rece, iar stratul de zăpadă are între 17 şi 55 de centimetri. Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunțat, la Antena 3, ce se întâmplă cu vremea zilele următoare.

Locul din România unde s-au resimțit -32 de grade Celsius. Prognoza meteo actualizată pentru următoarele zile
de Gabriel Dano    |    24 Ian 2022   •   16:54

"O vreme rece față de normalul perioadei din calendar în cea mai mare parte a țării. Geroasă, în special în partea de vest, nord-vest, centru și local în sudul țării. Mâine dimineață ne așteptăm ca valorile de temperaturi să coboare până la - 17 grade/ - 5 grade Celsius în cea mai mare parte a țării, cu cele mai coborâte temperaturi în Maramureș și Transilvania. Izolat, posibil chiar până spre -23 de grade Celsius.

Și în această dimineață am avut cele mai coborâte valori pe areale extinse în partea de vest, centru, nord a țării, acolo unde valorile de temperatură au coborat până la -23 de grade", a spus Elena Mateescu.

Prognoza meteo marți

Vremea va fi rece pentru aceastã datã, geroasã dimineaţa în nordul, nord-estul şi centrul ţãrii şi pe arii mai restrânse în rest. În prima parte a zilei, cerul va fi variabil spre mai mult senin, cu excepţia extremitãţii de sud-est a teritoriului, unde se va menţine noros şi izolat va mai ninge slab. Începând din orele dupã-amiezii, nebulozitatea se va extinde treptat începând din nord şi se vor semnala ninsori slabe în Maramureş, Transilvania şi în Moldova, precum şi în zonele de munte, local în Crişana şi izolat în celelalte regiuni. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, unde rafalele vor depãşi 70...80 km/h, spulberând zãpada, dar trecãtor şi pe arii restrânse, ziua pe litoral şi în extremitatea de sud-vest, iar spre sfârşitul intervalului în nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra între -9 şi 3 grade, iar cele minime, mult mai ridicate faţã de noaptea precedentã, se vor situa, în general, între -11 şi -2 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã cu depunere de chiciurã.
Presiunea atmosferică va scadea, dar la valori relativ inalte - de regim anticiclonic.

Prognoza meteo miercuri

Vremea se va încãlzi faţã de zilele precedente, iar în cea mai mare parte a ţãrii valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil în Oltenia şi în jumãtatea de vest a Munteniei, iar în celelalte regiuni înnorãrile vor persista şi pe arii relativ extinse vor fi ninsori slabe, trecãtoare. În Moldova, Dobrogea, Banat şi Crişana sunt posibile precipitaţii mixte şi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la altitudini mari, cu precãdere în Carpaţii Meridionali şi de Curburã, viscolind ninsoarea, şi pe arii restrânse şi la viteze mai mici în nord-estul teritoriului şi în extremitatea de sud-vest. Temperaturile maxime vor fi de la -4...-3 grade în Maramureş şi estul Transilvaniei pânã spre 6 grade în sudul Munteniei şi al Olteniei, iar cele minime se vor situa între -9 şi 0 grade. Izolat se va semnala ceaţã.
Presiunea atmosferică va fi asemanatoare celei de cu o zi inainte.

Prognoza meteo joi

Vremea va continua sã se încãlzeascã, astfel cã, îndeosebi în regiunile sudice valorile termice se vor situa peste mediile multianuale. Temperaturile maxime vor fi de la -3 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, pânã spre 7...8 grade, izolat în Oltenia şi Muntenia, iar cele minime se vor situa între -7 şi 1 grad. În vestul, nordul, centrul ţãrii şi la munte, cerul va fi mai mult noros şi, cu precãdere seara şi noaptea, vor fi precipitaţii slabe - mixte în Banat, Crişana şi pe arii restrânse în Moldova şi predominant ninsori în Maramureş, Transilvania, precum şi în zonele de munte. Izolat vor fi condiţii de polei. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusã. Vântul va prezenta intensificãri la munte, mai ales la altitudini mari, unde rafalele vor depãşi 80...90 km/h, spulberând zãpada, dar local şi la viteze mai mici şi în sud-vest, nord-vest şi centru. Izolat se va forma ceaţã.

Prognoza meteo vineri

În cea mai mare parte a ţãrii vremea va deveni caldã pentru aceastã datã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 şi 10 grade, cu cele mai ridicate valori în sud, iar cele minime se vor situa între -6 şi 2 grade, uşor mai scãzute în depresiuni. Cerul va fi variabil în regiunile sudice, iar în rest va prezenta înnorãri temporare şi local se vor semnala precipitaţii mixte. Izolat vor fi condiţii de polei. În zona de munte va ninge. Vântul va prezenta intensificãri la munte, cu viteze mai mari în zona înaltã, unde va spulbera zãpada, iar pe parcursul zilei local şi temporar şi în restul teritoriului. Pe arii restrânse se va semnala ceaţã.

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu
Parteneri
Ea este fetiţa omorâtă şi ascunsă într-o canapea, în Bucureşti
x close