Antena 3 CNN Actualitate Prognoza meteo 4-5 octombrie 2021. Început de săptămână călduros, temperaturi în scădere de miercuri

Prognoza meteo 4-5 octombrie 2021. Început de săptămână călduros, temperaturi în scădere de miercuri

Prognoza meteo 4-5 octombrie 2021. Temperaturi de vară în Vestul țării, cu maxime de până la 26 de grade. În Banat și Crișana va fi cel mai cald, dar temperaturile vor fi apropiate de normalul acestei perioade și în restul zonelor țării.

Prognoza meteo 4-5 octombrie 2021. Început de săptămână călduros, temperaturi în scădere de miercuri
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Oct 2021   •   10:29

Maximele pornesc de la 16 grade în zona de nord a Moldovei, acolo temperatura va fi ceva mai scăzută. Acum sunt valori între -2 grade la Miercurea Ciuc și 16 grade la Sulina, Oravița și Dumbrăvița de Codru.

În zona Moldovei, un cer temporar noros, dar nu acolo sunt anunțate precipitații astăzi, ci în zona Litoralului. La Constanța vor fi 17 grade. 

Mai cald va fi la Cluj-Napoca și Sibiu, 20, respectiv 21 de grade Celsius, și cel mai cald în Banat și Crișana. 25 de grade astăzi atât la Arad, cât și la Timișoara.

Prognoza meteo 5 octombrie 2021

Mâine, va fi o vreme la fel de frumoasă, cu temperaturi ridicate prin Vestul țării, care vor ajunge la 25 de grade, tot în Banat și Crișana. În zona Olteniei vor fi temperaturi între 19 și 22 de grade. Maxime de până la 18 grade Celsius la Iași și Bacău.

Un val de aer rece își va face simțită prezența de la mijlocul acestei săptămâni. În țara noastră temperaturile vor scădea de la o zi la alta, iar meteorologii anunță și precipitații, mai cu seamă în regiunile din vestul și sud-vestul țării, unde și cantitățile de apă ar putea fi mai însemnate.

De asemenea, cantități de apă mai însemnate se anunță și în zonele montane. În Carpații Meridionali, la mai mult de 1.700 de metri altitudine, de miercuri precipitațiile pot fi din nou sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vântul se întețește în următoarea perioadă în toate zonele țării. La munte rafalele vor fi mai puternice, de 70-80 de km/h.

Prognoza meteo 4-5 octombrie 2021 pentru București

În Capitală, maxima va fi de 20 de grade și cerul mai mult senin. Așa se va menține și pe parcursul zilei următoare. 

De miercuri, situația se mai schimbă. Cerul se acoperă de nori, condițiile de ploaie vor fi însă slabe. Temperatura va fi mai scăzută miercuri la amiază, 18 grade Celsius.
 


 

×
Subiecte în articol: meteo
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close