Antena 3 Actualitate Prognoza meteo ANM! Avertizare de la meteorologi! Când se strică vremea

Prognoza meteo ANM! Avertizare de la meteorologi! Când se strică vremea

de S.T.    |    31 Iul 2019   •   16:34
Prognoza meteo ANM! Avertizare de la meteorologi! Când se strică vremea
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Vremea va fi cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, pe arii restrânse canicularã în Câmpia Românã şi Dobrogea continentalã. Disconfortul termic va fi accentuat dupã-amiaza, când indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge sau va depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi, pe arii relativ extinse în regiunile vestice, sudice, sud-estice şi izolat în restul teritoriului. Totodatã, gradul de instabilitate atmosfericã se va accentua treptat. Cerul va fi variabil, dar, îndeosebi în a doua parte a zilei, vor fi şi perioade cu înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi grindinã, în regiunile intracarpatice, la deal, la munte şi pe suprafeţe mici în restul teritoriului. Cantitãţile de apã vor depãşi izolat 25...30 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 şi 36 de grade.

VREMEA. Prognoza meteo pentru joi, 1 august

Vremea va fi în general instabilã şi se va rãcori în mare parte din ţarã. Mai ales ziua, în cea mai mare parte a ţãrii, vor fi înnorãri accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar pe arii restrânse cantitãţile de apã vor depãşi 25...35 l/mp. Izolat va cãdea grindinã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 24 şi 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vest, iar cele minime se vor situa între 13 şi 22 de grade.

VREMEA. Prognoza meteo pentru vineri, 2 august

Vremea va fi caldã, local cãlduroasã în sud-vestul ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri accentuate, averse, frecvente descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului mai ales dupã-amiaza şi noaptea, îndeosebi în jumãtatea de est a ţãrii, precum şi în zonele de deal şi de munte. Pe arii restrânse, cantitãţile de apã vor fi mai însemnate şi se va semnala grindinã. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 22 de grade.

VREMEA. Prognoza meteo pentru sâmbătă, 3 august

Vremea se va menţine instabilã şi se va rãci. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate, ziua mai ales în sudul, vestul şi centrul ţãrii, iar spre searã şi noaptea în jumãtatea de est a teritoriului şi izolat în rest. Vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vîntului. Pe arii restrânse, se vor acumula cantitãţi importante de apã şi vor fi condiţii de grindinã. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 12 şi 18 grade.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close