Antena 3 CNN Actualitate Vara vine din 8 iunie. Prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni

Vara vine din 8 iunie. Prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, prognoza meteo valabilă pentru următoarele patru săptămâni.

Vara vine din 8 iunie. Prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni
Sursa foto: Pixabay.com
de S.T.    |    26 Mai 2020   •   10:45

Ultima săptămână din luna mai și prima din iunie sunt caracterizate de temperaturi mai scăzute decât media perioadei, iar vara adevărată vine din 8 iunie.

„Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane. Excepție vor face regiunile nord-vestice, unde cantitățile de precipitații vor fi local deficitare”, arată prognoza ANM.

Prognoza meteo ANM iunie 2020

Prima săptămână din iunie, perioada 1-8 iunie, este caracterizată de temperaturi medii ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. În privința precipitațiilor estimate pentru această săptămână, acestea vor fi deficitare în regiunile vestice și sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

În perioada 8 – 15 iunie, temperatura medie a aerului va avea valori în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Ploile vor fi excedentare, mai ales în regiunile nordice, centrale și sudice.

Meteorologii prognozează că în extremitatea de vest și local în regiunile estice, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Ploi torențiale și vijelii în toată țara până miercuri

Perioada 15-22 iunie este caracterizată de valori termice în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo temperaturi vremea
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close