Antena 3 CNN Actualitate Prognoză meteo. Cum va fi vremea în următoarele zile

Prognoză meteo. Cum va fi vremea în următoarele zile

Prognoză meteo. Cum va fi vremea în următoarele zile
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
10 Mai 2017   •   17:01

Joi, vremea va fi în general frumoasă şi se va încălzi faţă de miercuri, astfel încât valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Cerul va fi variabil şi doar izolat vor fi ploi de scurtă durată, în zona de munte şi în extremitatea de sud-est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în special pe creste. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 şi 25 de grade. Dimineaţa, în zonele joase de relief, pe arii restrânse vor fi condiţii de ceaţă.

Vremea în Bucureşti

În Capitală, dimineaţa vor fi 4...5 grade, temperatura fiind mai scăzută în zona preorăşenească până spre 2 grade şi condiţii de ceaţă. Pe parcursul zilei o vreme frumoasă. Maxima va fi de 22...23 de grade.

Vremea la munte

Şi la munte vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil şi doar izolat se vor semnala ploi de scurtă durată, în timp ce noaptea treptat îşi vor face apariţia aversele si descarcarile electrcice în special în masivele vestice şi sud-vestice şi izolat în restul zonei montane. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări, îndeosebi pe creste.

Vremea la mare

La mare vremea va fi în general frumoasă şi se va încălzi. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări temporare. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 18 grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 13 şi 16 grade.

Vremea vineri şi sâmbătă

Vineri, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale, dar dinspre nord-vest vremea va deveni în general instabilă. Vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, chiar cu aspect de vijelie, în Crișana, Maramureș și local în Transilvania, jumătatea de nord a Moldovei, precum și în zonele de munte. Izolat se va semnala grindină, iar cantitățile de apă pot depăși 20...25 l/mp. În restul țării cerul va fi temporar noros și numai pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată, îndeosebi după-amiaza. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 –18 grade in depresiuni si 26, poate si 27 de grade in Lunca Dunarii. Dimineața, izolat vor mai fi condiții de ceață.

În Capitală, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în cursul zilei, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. 8-10 grade dimineata si o temperatura maximă de 24...25 de grade.

Sâmbătă vremea va fi în general instabilă. Vor fi averse, însoțite de descărcări electrice, la început în regiunile intracarpatice, unde și valorile termice vor marca o scădere, apoi din orele după-amiezii și în restul țării. Ploile vor avea șI caracter torențial, local se vor cumula cantități de apă însemnate și va cădea grindină. Vântul va avea intensificări temporare în cea mai mare parte a teritoriului și trecător va lua aspect de vijelie în timpul ploilor.

Temperaturile maxime se vor încadra între 17 grade la Miercurea Ciuc și 28 de grade la Giurgiu.

În Bucuresti, după-amiaza vor fi averse însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Dimineata var fi 12-14 grade iar la amiaza, in jur de 26 de grade.
 

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea ploi averse ANM
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close