Antena 3 CNN Actualitate Prognoză meteo. Cum va fi vremea în weekend

Prognoză meteo. Cum va fi vremea în weekend

Prognoză meteo. Cum va fi vremea în weekend
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
17 Noi 2016   •   14:45

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru acest sfârșit de săptămână. Potrivit acesteia, vremea se va încălzi ușor.

Prognoza pentru vineri:

În țară: Valorile de temperatură vor fi în creştere în cea mai mare parte a ţării, dar cu precădere la deal şi la munte, unde cerul va fi variabil. În zonele joase, în special în primele ore ale zilei şi noaptea, local va fi ceaţă sau nebulozitate joasă, ce pot fi asociate cu burniţă. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, dar local şi temporar şi în Banat, Crişana, Moldova şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 15 grade, uşor mai ridicate în Banat, dar mai coborâte în zonele cu ceaţă persistentă. Minimele termice vor fi cuprinse între -1 și 8 grade, mai mici în estul Transilvaniei, spre -5 grade, dar şi uşor mai ridicate în Dealurile de Vest.

În București: Vremea se va încălzi ușor astfel încât temperatura maximă va fi de 11…13 grade, iar cea minimă de 0…2 grade. În primele ore ale zilei şi din nou noaptea va fi ceaţă sau nebulozitate joasă, iar în restul timpului cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab până la moderat.

La munte: Vremea va fi predominant frumoasă, iar valorile de temperatură vor marca o creștere față de ziua precedentă și vor deveni mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Cerul va fi variabil spre senin, iar pe văi și în depresiuni, dimineața și noaptea, izolat va fi ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe creste.

Prognoza pentru sâmbătă

La munte: Valorile termice vor continua să crească și vor fi mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a zonei montane. Ca aspect, ziua, va predomina o vreme însorită, iar în cursul nopții cerul va fi variabil, cu unele înnorări în masivele estice și sudice. Vântul va avea unele intensificări, cu vitezele cele mai mari pe creste. Dimineața și noaptea, pe văi și în depresiuni, pe arii restrânse va fi ceață.

În București: Valorile termice, în special cele minime se vor situa peste mediile multianuale. Dimineața se va semnala ceață, iar mai ales spre seară și noaptea va fi nebulozitate joasă, posibil asociată trecător cu burniță. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 13 grade, iar cea minimă de 6…7 grade.

Prognoza pentru duminică

La munte: În masivele sudice și estice, cerul va avea înnorări și izolat vor fi ploi slabe sau burniță. În restul zonei montane, valorile termice vor continua să caracterizeze o vreme caldă pentru această dată din an, iar cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe creste. Mai ales dimineața și noaptea, pe văi și în depresiuni, pe arii restrânse va fi ceață.

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close