Antena 3 CNN Actualitate Fenomene meteo extreme în orele și zilele următoare. Care sunt zonele vizate

Fenomene meteo extreme în orele și zilele următoare. Care sunt zonele vizate

Fenomene meteo extreme în orele și zilele următoare. Care sunt zonele vizate
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
17 Mai 2017   •   08:40

Vremea continuă să fie instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, informează ANM. Iată cum arată prognoza pentru următoarele zile.

Miercuri

În țară

Vremea va fi în general instabilã îndeosebi pe parcursul zilei, când vor fi înnorãri temporar accentuate, averse și descãrcãri electrice, local în zonele de deal și de munte și în regiunile sudice. Izolat, cantitãțile de apã vor depãși 10...15 l/mp și vor fi condiții de grindinã. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vântul va prezenta intensificãri în est, sud-est și la munte, dar de scurtã duratã și în timpul averselor. Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru aceastã perioadã; maximele se vor încadra între 17 și 25 de grade, iar minimele între 3 și 12 grade, mai scãzute în depresiuni, unde vor fi condiții de brumã.

În Capitală

Vremea va fi ușor instabilã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri îndeosebi ziua, când vor fi averse și descãrcãri electrice. Vântul va sufla în general moderat în prima parte a intervalului, apoi va slãbi în intensitate. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimã va fi de 7...9 grade.


Joi

În țară

Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru a doua decadã a lunii mai. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 25 de grade, iar minimele între 1 și 12 grade. Cerul va fi variabil, iar înnorãri temporar accentuate, averse și descãrcãri electrice vor fi, îndeosebi pe parcursul zilei, local în zonele de deal și de munte și doar izolat în nord-vestul teritoriului. Vor fi condiții de grindinã. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri de scurtã duratã asociate ploilor.

În Capitală

Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru aceastã perioadã. Temperatura maximã se va situa în jurul a 22 de grade, iar cea minimã va fi de 7...9 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat.


Vineri

În țară

Valorile termice se vor situa în jurul normelor climatologic specifice acestei perioade. În special în orele amiezii, temporar înnorãrile vor fi accentuate și vor fi averse posibil însoțite de descãrcãri electrice, îndeosebi în zona de munte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 7 și 12 grade

În Capitală

Vremea va fi apropiatã de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în orele amiezii, când trecãtor vor fi condiții pentru ploi slabe de scurtã duratã. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 24...25 de grade, iar cea minimã de 10...11 grade, ușor mai coborâtã în zona preorãșeneascã.

Sâmbătă

În țară

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate pentru aceastã perioadã în cea mai mare parte a țãrii. Înnorãrile se vor accentua din orele amiezii și vor fi averse și descãrcãri electrice în zonele de deal și de munte și pe arii mai restrânse în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane, dar izolat și în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 28 de grade, ușor mai coborâte pe litoral, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 15 grade.

În Capitală

Vremea se va menține apropiatã de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, iar din orele amiezii înnorãrile vor fi temporare și va crește probabilitatea de apariție a ploilor de scurtã duratã. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 24...25 grade, iar cea minimã de 11...13 grade.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close