Antena 3 CNN Actualitate Prognoză meteo. Cum va fi vremea sâmbătă și duminică. Se întorc ploile

Prognoză meteo. Cum va fi vremea sâmbătă și duminică. Se întorc ploile

Prognoză meteo. Cum va fi vremea sâmbătă și duminică. Se întorc ploile
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
20 Mai 2017   •   10:42

În weekend, vremea va deveni în general instabilă, iar de duminică se va răci semnificativ. În estul și sudul țării, precum și în zonele de munte, înnorările se vor accentua treptat și mai ales în a doua parte a zilei, pe arii relativ extinse vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, posibil cu aspect de vijelie, informează ANM.

Sâmbătă

Vremea devine în general instabilă. În estul și sudul țării, precum și în zonele de munte, înnorările se vor accentua treptat și mai ales în a doua parte a zilei, pe arii relativ extinse vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, posibil cu aspect de vijelie.

În restul ţării, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene își vor face apariția, la nivel local, îndeosebi în cursul după-amiezii. Izolat se va semnala grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 18 şi 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice și sud-vestice.

În Capitală

Vremea va deveni în general instabilă. În a doua parte a zilei vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Dimineaţa, 8-10 grade şi temperatura maximă, în jurul valorii de 23 de grade.

Duminică

Vremea se va răci. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 și 24 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest. Vor fi averse, însoţite și de descărcări electrice, în sudul și estul țării și în zonele de deal și de munte și pe arii mai restrânse în celelalte regiuni. Izolat vor fi căderi de grindină și cantități de apă mai însemnate. Pe crestele montane, în general la peste 1900 m, trecător vor fi posibile precipitații mixte.

×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close