Antena 3 CNN Actualitate La ce ne putem aștepta de Crăciun? Prognoza METEO pentru luna decembrie

La ce ne putem aștepta de Crăciun? Prognoza METEO pentru luna decembrie

Meteorologii anunță că, în următoarele patru săptămâni, vremea va fi mai caldă decât cea obișnuită pentru această perioadă, cu excepția săptămânii viitoare, când va fi mai frig.

La ce ne putem aștepta de Crăciun? Prognoza METEO pentru luna decembrie
de Laura Dinu    |    27 Noi 2020   •   11:45

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat vineri estimările evoluției vremii pentru următoarele patru săptămâni. Mai exact, pentru perioada 30 noiembrie - 24 decembrie.

Săptămâna 30 noiembrie – 7 decembrie

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile extracarpatice, dar mai ales în zona versanților sudici ai Carpaților Meridionali. În restul țării cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil local deficitare în regiunile nord-vestice

Săptămâna 7 – 14 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în regiunile sud-estice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile sudice și în zonele montane aferente, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 14 – 21 decembrie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, posibil ușor excedentar, local, în regiunile sudice.

Săptămâna 21 – 28 decembrie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei perioade, al nivelul întegii țări. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în jumătatea sudică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: prognoza meteo decembrie
Parteneri
Horoscopul verii 2023, cu Cristina Demetrescu.Scorpionii sunt pe val
x close