Antena 3 CNN Actualitate Frig şi ploi în mai multe zone ale ţării. Vezi cum va fi vremea până vineri

Frig şi ploi în mai multe zone ale ţării. Vezi cum va fi vremea până vineri

Frig şi ploi în mai multe zone ale ţării. Vezi cum va fi vremea până vineri
19 Apr 2016   •   09:09

Marti temperaturile scad semnificativ, iar instabilitatea si ploile cuprind multe zone. Maximele se vor situa intre 13 si 25 de grade.

In Dobrogea si Baragan norii se inmultesc, vantul prinde putere, iar ploile apar mai ales dupa lasarea noptii. Ieri s-au atins pana la 32 de grade; astazi maximele se opresc la 23...24 de grade. Se racoreste si in Moldova sudica si in nordul Munteniei. Temperaturile pierd in jur de 10 grade fata de ziua trecuta. Cerul se umple de nori; vantul se inteteste, iar pe seara vin ploile.

In jumatatea nordica a Moldovei aerul rece patrunde rapidsi aduce temperaturi mai mici chiar si cu 15 grade fata de cele de ieri. Innorarile persista; va ploua in aversa, vor fi si descarcari electrice si vant cu intensificari.

In nordul Transilvaniei si in Maramures gasim vreme urata, cu cer noros si ploi frecvente in zona Transilvaniei.Vantul se inteteste, iar temperaturile coboara spre valori normale pentru aceasta perioada. Se racoreste si in tinuturile vestice. Pe timpul zilei vor fi averse, insotite de fulgere si este posibil sa cada grindina.Maximele nu depasesc 18...19 grade, iar la noapte ploile se raresc.

Si in centrul Romaniei vom avea vreme instabila si temperaturi in scadere.Va ploua pe suprafete mari, vor fi si descarcari electrice, iar in zona montana se vor strange cantitati mai mari de apa.

Se strica vremea si in sud-vestul tarii. Se anunta conditii de aversa, vantul va agita trecator atmosfera, iar temperaturile vor vor scadea simtitor. Ieri s-au atins 33 de grade, astazi vom avea cel mult 22...23 de grade.

In sudul tarii se racoreste; norii vor fi persistenti, iar catre seara ploile vor ajunge si aici.Maximele vor fi de la 21 la cel mult 25 de grade in Lunca Dunarii.

In Bucuresti, dupa cele 31 de grade de ieri, astazi vom avea cam 22... 23 de grade. Vantul devine activ, iar pe inserat si la noapte vin averse, cu descarcari electrice. Maine in zori termometrele vor indica in jur de 11 grade, cu mult mai racoare ca in aceasta dimineata.

La munte se anunta frig si multa instabilitate. Ploi de vara, consistente, vor cadea in Muntii Banatului, in zona Meridionalilor si in jumatatea sudica a Orientalilor: se pot aduna pana la 40 l/mp. La noapte, in zona crestelor apare lapovita.

Cum va fi vremea in urmatoarele zile

Miercuri se face si mai frig, iar in sud, vest si centru vorbim de vreme racoroasa pentru aprilie. Ploi locale mai vin in jumatatea estica; la munte apare lapovita. In rest soare, dar va sufla vantul si presiunea atmosferica 
creste accentuat.

Joi dimineata mai gasim ceva nori deasupra zonelor estice, in rest se insenineaza. Temperaturile raman modeste: 
noaptea aduce bruma si minime sub pragul inghetului prin depresiuni.

Vineri se incalzeste usor: temperaturile cresc mai ales pe timpul noptii. Seara si noaptea vin alte ploi in jumatatea vestica a tarii.

Sursa: stirileprotv.ro

×
Subiecte în articol: meteo prognoza meteo
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close