Antena 3 CNN Actualitate Prognoza meteo. Meteorologii anunţă vreme instabilă în weekend

Prognoza meteo. Meteorologii anunţă vreme instabilă în weekend

Prognoza meteo. Meteorologii anunţă vreme instabilă în weekend
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
de S.T.    |    25 Apr 2019   •   16:15

VREMEA. Vremea va fi în general frumoasã şi mult mai caldã decât în mod obişnuit pentru aceastã datã, îndeosebi în vestul, centrul şi nordul ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi ploi slabe, izolate, dupã-amiaza în zonele montane, iar seara şi noaptea cu precãdere în regiunile vestice. Ploile vor avea caracter de aversã şi trecãtor vor fi însoţite de descãrcãri electrice.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã, mai ales în masivele sudice, iar la cote mai reduse şi în regiunile estice.

Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 30 de grade, mai scãzute în Dobrogea, pânã spre 14...17 grade în zona de litoral. Minimele termice vor fi cuprinse între 6 şi 17 grade, uşor mai mici în depresiuni.

VREMEA. Prognoza meteo pentru sâmbătă, 27 aprilie

Vremea va deveni instabilã în regiunile din jumãtatea vesticã a teritoriului, unde şi valorile termice vor fi în scãdere faţã de ziua precedentã; vor fi înnorãri temporar accentuate şi se vor semnala averse, însoţite de descãrcãri electrice. În restul zonelor, pe timpul zilei vremea va fi în general frumoasã şi caldã, cu cer variabil, dar începând din orele serii, înnorãrile se vor accentua şi local se vor semnala fenomene specifice instabilitãţii atmosferice. Izolat vor fi cantitãţi de apã mai însemnate şi condiţii de grindinã.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã, iar local şi temporar în vestul, nord-vestul, centrul şi estul ţãrii.

Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 28 de grade, mai scãzute pe litoral, iar cele minime între 7 şi 14 grade.

×
Parteneri
Cine este femeia care a încercat să îşi ia viaţa pe Aeroportul Otopeni
x close