Antena 3 CNN Actualitate Prognoza METEO până duminică. Unde sunt anunţate maxime de 37 de grade

Prognoza METEO până duminică. Unde sunt anunţate maxime de 37 de grade

METEO. Vremea se va menţine caniculară cu disconfort termic accentuat în zilele următoare. Maxime de 37 de grade Celsius, izolat în Câmpia Românã, vineri.

Prognoza METEO până duminică. Unde sunt anunţate maxime de 37 de grade
Sursa foto: Hepta
01 Iul 2020   •   17:10

Vremea va fi cãlduroasã joi în aproape toatã ţara, canicularã dupã-amiaza în Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei şi în cea mai mare parte a Moldovei. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge şi local va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi, în special în zonele de câmpie. În regiunile vestice şi nord-vestice instabilitatea atmosfericã va fi temporar accentuatã şi mai ales spre searã şi în cursul nopţii vor fi înnorãri, averse, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, grindinã şi vijelii.

Ploile vor avea mai ales caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp cantitãţile de apã vor depãşi 15...25 l/mp şi izolat 40 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat în zonele de munte.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 şi 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 şi 23 de grade, cu valori uşor mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali. Spre sfârşitul intervalului, în extremitatea de sud-est a teritoriului, izolat se va semnala ceaţã.

METEO. Prognoza meteo ANM pentru vineri, 3 iulie 2020

În Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei şi în cea mai mare parte a Moldovei, vremea se va menţine canicularã, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge şi pe alocuri va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. În vest, centru şi nord-vest, precum şi în zona de munte, instabilitatea atmosfericã se va manifesta prin averse, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi, izolat, vijelii şi grindinã.

Ploile vor avea mai ales caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp cantitãţile de apã vor depãşi 15...25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp. Astfel de fenomense se vor semnala pe arii mai restrânse, mai ales spre searã şi noaptea şi în Oltenia şi în jumãtatea de nord a Moldovei.

Temperaturile maxime mai scãzute decât în ziua precedentã în regiunile intracarpatice, se vor încadra între 25 de grade în Maramureş şi în dealurile Crişanei şi 37 de grade, izolat în Câmpia Românã, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 şi 23 de grade.

METEO. Prognoza meteo ANM pentru sâmbătă, 4 iulie 2020

În sud-estul ţãrii, vremea se va menţine canicularã cu disconfort termic accentuat. În celelalte regiuni,  instabilitatea atmosfericã va fi temporar accentuatã, iar valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Pe arii extinse în Transilvania, Oltenia, precum şi în zonele de munte, local în Banat şi Crişana şi pe arii mai restrânse în Moldova şi Muntenia, se vor semnala averse, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi, izolat, vijelii şi grindinã.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã vor fi însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 şi 36 de grade, iar minimele termice vor fi cuprinse între 15 şi 25 de grade, cu valori uşor mai scãzute în depresiuni.

METEO. Prognoza meteo ANM pentru duminică, 5 iulie 2020

Vremea va fi în general instabilã în cea mai mare parte a ţãrii. Instabilitatea atmosfericã se va manifesta prin înnorãri accentuate, averse, descãrcãri electrice şi, izolat cãderi de grindinã, la început în zonele de deal şi de munte, apoi şi în celelalte regiuni, cu excepţia Dobrogei, unde astfel de fenomene vor fi posibile doar izolat. Cantitãţile de apã, local vor fi mai însemnate.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri de duratã ale vântului în timpul averselor ce vor lua şi aspect de vijelie.  În sud-est, vremea local canicularã şi disconfortul termic accentuat vor persista. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 şi 36 de grade, iar minimele termice vor fi cuprinse între 15 şi 25 de grade, cu valori uşor mai scãzute în depresiuni.

×
Subiecte în articol: meteo vremea prognoza
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close