Antena 3 CNN Actualitate Prognoza METEO pentru luna iulie. Anunțul directorului ANM: vor fi extreme

Prognoza METEO pentru luna iulie. Anunțul directorului ANM: vor fi extreme

Elena Mateescu, directorul ANM, a vorbit în direct la Antena 3 despre prognoza meteo pentru luna iulie. Potrivit meteorologului, în perioada următoare temperaturile vor crește în România, depășind chiar 30...35 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Prognoza METEO pentru luna iulie. Anunțul directorului ANM: vor fi extreme
de Laura Dinu    |    26 Iun 2020   •   14:51

Vești bune pentru săptămâna următoare

Potrivit meteorologului, atât duminică, 28 iunie, cât și la începutul săptămânii următoare, vremea se va menține instabilă. Însă, de la jumătatea săptămânii următoare, vremea începe să se mai îndrepte. 

Sfârșitul de săptămână vor mai fi astfel de perioade, doar pentru partea de Centru, Nord și zona de munte. Vom actualiza, desigur, fiecare alertă meteorologică. Veștile sunt bune pentru săptămâna următoare, 29 iunie - 6 iulie” spune Elena Mateescu. 

 Luna iulie 2020, o lună a extremelor meteorologice 

Am actualizat și estimările până în jurul datei de de 27 iulie și așteptăm temperaturi peste norme în toată țara, abateri mai mari în special în partea de sud și sud-est a țării, acolo unde temperaturile maxime consemnate, așa cum arată informațiile la acest moment, pot atinge pragul unei zile de caniculă, adică 35 de grade

Așa cum am anticipat, o vară a extremelor, de la perioade lungi de secetă, iată perioade cu inundații și săptămâna următoare vom discuta în zonele de câmpie de temperaturi de peste 30...35 de grade Celsius și disconfort termic accentuat”, a declarat Elena Mateescu, director ANM.

×
Subiecte în articol: meteo iulie
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close