Antena 3 CNN Actualitate Prognoza meteo pentru marţi şi miercuri. Vremea devine instabilă

Prognoza meteo pentru marţi şi miercuri. Vremea devine instabilă

Prognoza meteo pentru marţi şi miercuri. Vremea devine instabilă
17 Aug 2015   •   15:42

Intervalele cu instabilitate atmosferică accentuată vor continua, marţi, iar valorile termice vor marca o scădere în majoritatea regiunilor, astfel că vremea va deveni răcoroasă pentru această dată în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în Moldova, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 18 şi 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 21 de grade. Temporar înnorările vor fi accentuate şi se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, ce mai pot lua aspect de vijelie pe arii relativ extinse în zonele deluroase şi montane, dar şi în nordul, centrul şi estul teritoriului şi pe arii mai restrânse în rest. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat, mai ales în zona de munte, 35...40 l/mp. Se vor menţine condiţiile pentru căderi de grindină.

LA BUCUREŞTI:

Marţi, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice diurne vor continua să scadă faţă de ziua anterioară, urmând a se apropia de cele normale pentru această perioadă. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 17...18 grade. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi, mai ales ziua, se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

ÎN ŢARĂ:

Miercuri vor fi intervale de timp în care instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată, ziua cu precădere în jumătatea de nord a teritoriului, iar noaptea, mai ales în sud-vest, centru şi nord. Astfel, vor fi înnorări temporar accentuate şi se vor semnala averse, ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, ce pot lua şi aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat, cu precădere în zonele deluroase şi montane, 35...40 l/mp. Valorile termice diurne vor continua să fie mai coborâte decât mediile climatologice specifice acestei perioade în nord-vest, nord, centru şi est, caracteritând o vreme răcoroasă pentru acestă dată, chiar rece în nord şi nord-est, cu maxime ce se vor situa în general între 18 şi 30 de grade, iar cele minime se vor încadra între 10 şi 19 grade.



×
Subiecte în articol: prognoza meteo vreme vreme instabila
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close