Antena 3 CNN Actualitate Prognoză meteo pentru săptămâna viitoare. De când revin ploile

Prognoză meteo pentru săptămâna viitoare. De când revin ploile

Prognoză meteo pentru săptămâna viitoare. De când revin ploile
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
02 Apr 2017   •   11:39

Începutul săptămânii vine cu vreme călduroasă, cu temperaturi ridicate de până la 25-26 de grade. De marți însă se anunță instabilități atmosferice în cea mai mare parte a țării.

Iată cum va fi vremea săptămâna viitoare.

LUNI

Vremea se va menține caldă, chiar deosebit de caldă îndeosebi în regiunile intracarpatice. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 grade in estul Dobrogei, in zone litoralului și 26 de grade in sud-vestul Transilvaniei, poate si in Crisana, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 2 și 10 grade. Cerul va fi variabil spre mai mult senin si abia noaptea se va înnora în jumătatea de sud-vest a tarii. Vor fi averse, local în Oltenia și in Banat și izolat în Crișana, in Muntenia și in sudul Dobrogei. Vântul va sufla slab și moderat. În zonele joase, în special din est și sud-est, dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață.

BUCUREŞTI. Vremea se va menține caldă pentru această dată. Ziua, cerul va fi variabil spre mai mult senin, apoi se va înnora treptat, iar spre sfârșitul intervalului, trecător vor fi condiții să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar minima va fi de 6...8 grade.

MARTI

Vremea va deveni în general instabilă, iar valorile termice, mai scăzute decât în intervalul precedent, se vor situa în jurul mediilor multianuale. Temporar cerul va fi acoperi de nori si vor fi averse, însoțite de descărcări electrice, în vest si in sud-vest, precum și în zonele de munte și pe arii mai restrânse în rest. Izolat, cantitățile de apă vor fi însemnate, iar la munte, la altitudini de peste 1900 m, trecător noaptea, vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zonele de munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 12 grade pe litoral și 21 de grade in nord-vest, iar cele minime între 2 și 9 grade. În zonele joase de relief, din est și sud-est, mai ales dimineața, izolat se va semnala ceață.

BUCUREŞTI. Vremea va deveni în general instabilă, cerul va fi temporar nopros îndeosebi după-amiaza și seara, când vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, in scadere, va fi de 16...18 grade, iar minima se va situa în jurul valorii de 7 grade.

MIERCURI

Vremea se va menține în general instabilă. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate și va ploua în vestul, nordul și centrul țării, iar îndeosebi în cursul după-amiezii, local și în rest. Vor fi mai ales averse, însoțite și de descărcări electrice, iar cantitățile de apă pot fi însemnate. În zona montană înaltă, trecător se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 și 20 de grade, iar cele minime între 1 și 8 grade. În zonele joase de relief, dimineața și noaptea, izolat vor fi condiții de ceață.

BUCUREŞTI. Cerul va fi temporar noros și mai ales după-amiaza și seara, trecător vor fi condiții să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 17...19 grade, iar minima va fi de 6...7 grade.

JOI-VINERI

Vremea va deveni răcoroasă, în cea mai mare parte a țării. Îndeosebi în prima jumătate a intervalului, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor fi ploi, pe arii mai extinse în nordul, centrul și nord-estul țării. La munte, trecător precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare.

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close