Antena 3 CNN Actualitate PROGNOZA METEO pentru weekend. Cum va fi vremea sâmbătă şi duminică

PROGNOZA METEO pentru weekend. Cum va fi vremea sâmbătă şi duminică

PROGNOZA METEO pentru weekend. Cum va fi vremea sâmbătă şi duminică
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    27 Sep 2018   •   18:06

Vremea va fi în general frumoasã, temperaturile vor continua sã creascã, pânã la valori în jurul celor caracteristice sfârşitului de septembrie şi doar în orele dimineţii va fi relativ rece în special în zonele joase din centru şi din sud. Cerul va fi variabil la senin ziua, dar va deveni parţial noros noaptea, probabilitatea de ploaie fiind totuşi foarte redusã. Vântul va sufla slab şi moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 25 de grade, iar cele minime între 5 şi 14 grade, mai scãzute, spre 0 grade, în depresiuni unde vor fi condiţii de brumã. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceaţã.

PROGNOZA METEO PENTRU SÂMBĂTĂ

În Moldova, Maramureş, Crişana, în cea mai mare parte a Banatului şi a Transilvaniei temperaturile vor scãdea semnificativ, vremea devenind rece pentru sfârşitul lunii septembrie. În schimb, în regiunile sudice şi de sud-est valorile termice, în general comparabile cu cele ale zilei precedente, vor fi apropiate de cele normale ale datei. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 11...12 grade în nordul ţãrii şi 23 de grade în extremitatea de sud, iar cele minime vor fi cuprinse între 2...4 grade în nord, nord-vest şi centru şi 12...14 grade pe litoral. Cerul va avea înnorãri temporare în majoritatea zonelor şi vor fi ploi moderate cantitativ - ziua pe arii extinse în nord, în centru şi în est, iar seara şi noaptea local şi în regiunile sudice. În zona montanã, la peste 1800 m altitudine, vor fi precipitaţii mixte.

Vântul se va intensifica temporar în cea mai mare parte a ţãrii, cu viteze la rafalã în medie de 40...50 km/h şi peste 55 km/h în sud-est şi la munte.

PROGNOZA METEO PENTRU DUMINICĂ

Temperatura aerului, în scãdere în regiunile sudice şi de sud-est şi în uşoarã creştere în restul teritoriului, va avea valori apropiate de cele normale la aceastã datã. Astfel, maximele vor fi cuprinse între 12 şi 20 de grade, iar minimele între 2 şi 12 grade, mai scãzute în depresiuni, dar şi mai ridicate pe litoral. În jumãtatea de sud a ţãrii, vor fi înnorãri şi ploi, pe spaţii mici în cursul zilei, cu precãdere în Oltenia şi în extindere ca arie, noaptea. În jumãtatea de nord, cerul va fi variabil, mai mult senin în a doua parte a intervalului.

Vântul se va intensifica treptat în Câmpia Românã şi în Dobrogea, iar în celelalte zone va sufla slab şi moderat.

×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close