Antena 3 CNN Actualitate Prognoza METEO pentru următoarele 2 săptămâni. Temperaturi anormale pentru această perioadă

Prognoza METEO pentru următoarele 2 săptămâni. Temperaturi anormale pentru această perioadă

Meteorologii au emis în urmă cu scurt timp o estimare meteorologică pentru următoarele 2 săptămâni.

Prognoza METEO pentru următoarele 2 săptămâni. Temperaturi anormale pentru această perioadă
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    04 Ian 2021   •   12:50

BANAT

Intervalul de prognoză va debuta cu o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi, în medie, de 8...10 grade în primele 3 zile, apoi vor scădea treptat, urmând ca în intevalul 10 – 17 ianuarie media maximelor să se situeze în jurul valorii de 0 grade, vremea devenind normală din punct de vedere termic. Temperaturile minime vor avea o evoluție similară, astfel încât se vor încadra între 4 și 6 grade la începutul intervalui și vor fi în jurul a -4 grade între 12 și 17 ianuarie. Probabilitatea pentru precipitații se va menţine ridicată pe parcursul celor două săptămâni, dar în jurul datelor de 4 și 6 ianuarie, precum și în intervalul 9 și 11 ianuarie, acestea se vor semnala pe arii mai extinse și vor fi mai însemnate cantitativ.

CRIŞANA

La începutul intervalului de prognoză, media regională a temperaturilor maxime va fi de 8...10 grade, iar a celor minime de aproximativ 4 grade, cu mult peste normele climatologice ale perioadei. Ulterior, vremea se va răci treptat, astfel încât, între 12 și 17 ianuarie, va deveni normală din punct de vedere termic, media temperaturilor diurne urmând a se situa în jurul valorii de 0 grade, iar a celor nocturne să coboare spre -6 grade. Probabilitatea pentru precipitații mai frecvente şi mai însemnate cantitativ va fi ridicată în jurul datelor de 4 și 6 ianuarie, precum și între 9 și 12 ianuarie.

TRANSILVANIA

Regimul termic va caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru această dată la începutul intervalului de prognoză, când se vor înregistra temperaturi maxime de 7...8 grade și minime de 2...4 grade, în medie. Apoi, vremea va intra într-un proces de răcire treptată, devenind apropiată de normal sub aspect termic, în intervalul 12 - 17 ianuarie, când media temperaturilor maxime se va situa între -2 și 0 grade, iar a celor minime va fi de aproximativ -8 grade. Probabilitatea de precipitații se va menține ridicată pe durata intervalului celor două săptămâni de prognoză, iar cantități mai importante de apă se vor consemna cu precădere în jurul datelor de 4 și 10 ianuarie.

MARAMUREŞ

Temperaturile maxime în primele 3 zile ale intervalului de prognoză vor fi de 7...8 grade, cu mult peste mediile multianuale specifice perioadei. Ulterior, va avea loc un proces de răcire a vremii, care va determina valori medii ale maximelor diurne de aproximativ -2 grade în ultimele zile ale intervalului de prognoză. Regimul termic nocturn va avea o evoluție similară, astfel încât media temperaturilor minime va fi de 2...4 grade pe 4 și 5 ianuarie, apoi va scădea spre -7...-6 grade în intervalul 12 – 17 ianuarie. Vor fi precipitații în fiecare zi a intervalului de prognoză, dar în jurul datelor de 4, 5, 7 și 10 ianuarie, acestea se vor semnala pe arii mai extinse și pot fi importante cantitativ.

MOLDOVA

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă până în data de 08 ianuarie, însă valorile termice vor fi în scădere treptată de la o zi la alta. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 8...9 grade la începutul intervalului și va ajunge până la 4...5 grade spre sfârșitul primei săptămâni de prognoză. Regimul termic nocturn se va concretiza prin valori de 4...6 grade, la început, și de -1...1 grad, la sfârșit. Ulterior tendința vremii va fi una de răcire, determinând astfel temperaturi apropiate de cele normale pentru jumătatea lunii ianuarie, cu valori medii de -2...2 grade pentru maximele termice și de -8...-4 grade pentru cele minime. Se vor semnala ploi pe arii relativ extinse în 4 și 5 ianuarie. După acest episod, următorele date mai favorabile precipitațiilor vor fi în 7, respectiv 10 și 11 ianuarie.

DOBROGEA

Vremea va fi caldă, chiar deosebit de caldă în prima săptămână, comparativ cu regimul termic caracteristic acestei regiuni în această perioadă a anului, până spre finalul intervalului, când va fi apropiat de cel climatologic specific. Astfel, media temperaturilor maxime va pleca de la valori de 11...13 grade în perioada 04 – 07 ianuarie, se va menține la 4...6 grade în intervalul 08 – 12 ianuarie, apoi va fi în scădere spre 2 grade. Această tendință va fi urmată și de către mediile valorilor termice nocturne: 4...8 grade la început, apoi 0...3 grade și -4...-2 grade spre sfârșitul celor două săptămâni. În cea mai mare parte a regiunii va ploua, în general slab, în 4 și 5 ianuarie. În restul intervalului probabilitatea mai mare de apariție a precipitațiilor va fi în datele de 7, respectiv 10 și 11 ianuarie.

MUNTENIA

Vremea va fi deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii ianuarie în prima săptămână de prognoză. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 8...12 grade până în 07 ianuarie, perioadă în care media valorilor termice nocturne va avea variații în funcție de gradul de acoperire al cerului cu nori, și va fi în general de 3...6 grade. În intervalul 08 – 12 ianuarie valorile termice vor fi în scădere treptată, însă se vor menține peste cele specifice perioadei, iar spre sfârșitul intervalului de prognoză acestea se vor apropia de cele normale. Astfel, mediile maximelor vor pleca de la valori de 6 grade și vor ajunge la 2 grade, iar ale celor minime se vor încadra între -6 și 0 grade. Se vor semnala ploi în toată regiunea în 4 și 5 ianuarie. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 09 – 12 ianuarie.

OLTENIA

Vremea va fi deosebit de caldă pentru prima săptămână din ianuarie. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 8...10 grade până în 07 ianuarie, interval în care media temperaturilor minime va avea variații în funcție de nebulozitate și va fi în general de 2...4 grade. În perioada 08 – 12 ianuarie temperatura aerului va scădea treptat, însă se va menține peste valorile climatologice specifice, iar spre sfârșitul intervalului de prognoză se va apropia de cea normală pentru jumătatea lunii ianuarie. Astfel, vor fi medii ale maximelor termice ce vor pleca de la valori de 5...6 grade și vor ajunge spre 2 grade și ale temperaturilor minime cuprinse între -6 și -1 grad. Se vor semnala ploi pe arii relativ extinse în jurul datelor de 4 și 6 ianuarie, precum și în intervalul 09 – 12 ianuarie.

LA MUNTE

Valorile termice diurne vor fi ușor pozitive în primele zile ale intervalului de prognoză și se vor situa, în medie, în jurul a 3 grade. Apoi, vremea se va răci, iar între 8 și 17 ianuarie media temperaturilor maxime va fi de -6...-4 grade. Regimul termic nocturn se va caracteriza prin valori medii exclusiv negative, situate înte -2 grade la începutul intervalului și -12 grade la sfârșit. Vor fi precipitații pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză, dar în jurul datei de 4 ianaurie acestea se vor semnala pe arii extinse și vor fi importante cantitativ.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo regiuni
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close