Prognoza meteo pentru următoarele zile. Ce spun meteorologii

03 Mai 2016   •   18:07
Prognoza meteo pentru următoarele zile. Ce spun meteorologii

În continuare, vremea va fi în general instabilă, iar temperaturile relativ scăzute. Cerul va fi mai mult noros, înregistrându-se ploi în jumătatea de sud a țării și pe arii mai restrânse în rest. Valorile termice minime vor fi cuprinse între 2 și 11 grade, iar cele maxime se vor situa între 11 și 21 de grade. În zona montană înaltă, vor cădea precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în regiunile montane și temporar și în celelalte zone ale țării. În Capitală, vremea va fi rece și va ploua.

Miercuri

Vremea va fi în continuare instabilă. Cerul va fi mai mult noros pe durata întregii zile, dar ploi se vor înregistra cu precădere în jumătatea de sud a teritoriului. Noaptea se vor semnala ploi locale, iar la munte vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Joi

Valorile termice vor începe să crească, apropiindu-se de normele climatologice specifice primelor zile ale lunii mai. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, și se vor înregistra averse și descărcări electrice în centrul, sudul și estul țării.Vântul va sufla moderat.

Vineri

În ciuda ușoarei încălziri din ziua anterioară, temperaturile vor înregistra o nouă scădere. Astfel, valorile termice se vor situa sub cele specifice perioadei. Cerul va fi noros, iar precipitațiile vor fi prezente în majoritatea regiunilor țării. Vântul va sufla moderat.

Sursa: Jurnalul Naţional

x close