Antena 3 CNN Actualitate Prognoza meteo. Vreme anormal de caldă în următoarele zile

Prognoza meteo. Vreme anormal de caldă în următoarele zile

Prognoza meteo. Vreme anormal de caldă în următoarele zile
Sursa foto: foto Pixabay.com
27 Feb 2017   •   15:11

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat prognoza pentru următoarele 4 zile. Potrivit meteorologilor, în următoare perioadă, în țară va fi o vreme de primăvară autentică, temperaturile ajungând și până la 20 de grade celsius. 

ÎN ȚARĂ

La noapte

Cerul va fi variabil cu înnorãri în regiunile vestice, nordice şi centrale, unde, doar izolat vor fi precipitaţii slabe, sub formã de ploaie, iar în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, la altitudini mari, şi lapoviţã sau ninsoare. În zonele joase de relief, în special, din sudul ţãrii, pe arii restrânse se va forma ceaţã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului şi la munte. Temperaturile minime, mai ridicate decât în mod normal la aceastã datã, se vor încadra între 0 şi 10 grade, mai scãzute în estul Transilvaniei pânã în jurul a -4 grade.

Marti
Vremea va fi deosebit de caldã pentru ultima zi a lunii februarie. Cerul va fi variabil cu înnorãri şi ceaţã, dimineaţa şi noaptea, local în sudul şi estul ţãrii şi izolat în restul teritoriului. Spre sfârşitul intervalului, vor fi condiţii de ploi slabe, în extremitatea vest-nord-vesticã. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri la munte, în Câmpia şi Dealurile de Vest. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 10 şi 20 de grade, iar cele minime între 2 şi 10 grade, mai scãzute în estul Transilvaniei, spre -4...-2 grade.
Presiunea atmosferica va scãdea, valorile sale deja fiind mai mici decât cea normalã.

Miercuri

În cursul zilei, în jumãtatea de vest a ţãrii, iar noaptea în cea de est, vor fi înnorãri şi precipitaţii ce vor avea şi caracter de aversã. Precipitaţiile vor fi sub formã de ploaie, iar la munte, îndeosebi în a doua parte a intervalului, şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Pe arii restrânse, cantitãţile de apã vor totaliza 15-20 l/mp. Vântul va avea intensificãri la munte, dar local şi în restul teritoriului. Din punct de vedere termic, vremea va fi uşor mai caldã decât în mod obişnuit la aceastã datã în vest şi nord-vest, unde temperatura aerului va marca o scãdere şi deosebit de caldã în regiunile centrale, sudice şi de rãsãrit. Maximele se vor încadra, în general, între 9 şi 19 grade, iar minimele vor fi cuprinse între -3 şi 7 grade.
Presiunea atmosferica în regiunile sudice şi estice va scãdea uşor, iar în restul ţãrii va creşte.

Joi

Valorile termice vor fi uşor mai scãzute decât cele din ziua precedentã în regiunile sudice, estice şi centrale. Cu toate acestea, vremea va fi mai caldã decât în mod normal, în aceastã perioadã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri - în prima parte a zilei în sud-estul ţãrii, iar dupã-amiaza şi la începutul nopţii în vest, centru şi nord, unde izolat vor fi precipitaţii slabe, sub formã de ploaie, iar la munte, şi lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în zona de munte, precum şi în nord-vestul şi sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 grade în estul Transilvaniei şi 17 grade în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -1 şi 5 grade. Spre sfârşitul intervalului, în zonele joase de relief, izolat vor fi condiţii de ceaţã.

ÎN BUCUREȘTI

Marti
Vremea va fi deosebit de caldã pentru sfârşitul lunii februarie. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 15 grade, cea minimã va fi de 3...5 grade. Cerul va fi variabil cu unele înnorãri şi ceaţã, dimineaţa şi mai ales noaptea. Vântul se va menţine, în general, slab.
Presiunea atmosferica va scãdea de la o valoare deja mai micã decât cea normalã.

Miercuri
Vremea se va menţine deosebit de caldã. Temperatura maximã va fi de 17...18 grade, iar cea minimã de 4...6 grade. Cerul va fi variabil în cursul zilei, apoi se va înnora şi temporar va ploua, posibil moderat cantitativ. Vântul va sufla slab şi moderat.
Presiunea atmosferica va mai scãdea, însã nu cu mult.

Joi
Deşi valorile termice vor marca o scãdere uşoarã faţã de ziua precedentã, acestea se vor menţine mai ridicate decât cele normale pentru aceastã perioadã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri la începutul zilei, dar condiţiile de ploaie slabã vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 14...15 grade, iar cea minimã de 2...4 grade.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo ANM
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close