Antena 3 CNN Actualitate Meteorologii au făcut anunțul! Vremea se schimbă în weekend

Meteorologii au făcut anunțul! Vremea se schimbă în weekend

Meteorologii au făcut anunțul! Vremea se schimbă în weekend
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    03 Feb 2017   •   16:43

Vremea va continua sã fie caldă pentru a doua decadã a lunii februarie.

PROGNOZA METEO pentru sâmbătă, 4 februarie

 

Vremea va fi caldã pentru prima decadã a lunii februarie, chiar deosebit de caldã în zonele de deal şi de munte, în regiunile vestice şi centrale. Cerul va fi temporar noros şi va ploua în jumãtatea de vest a ţãrii şi pe arii mai restrânse, îndeosebi în a doua parte a intervalului, în cea de est. Doar izolat, în zona Carpaţilor Occidentali, Munţii Banatului şi în Maramureş, se vor mai cumula în jurul a 15 l/mp. Vor fi condiţii de producere a poleiului în jumãtatea de nord a Moldovei şi în estul Transilvaniei, dar izolat şi trecãtor şi în zonele joase de relief din restul teritoriului, din ceaţa ce se va semnala dimineaţa şi noaptea când se poate asocia cu burniţã sau ploaie slabã. La munte, la altitudini mari, precipitaţiile vor fi şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane şi în Banat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade, izolat mai ridicate în dealurile submontane, dar şi în Banat pânã spre 14 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -3 şi 6 grade.
Presiunea atmosferica va scãdea.

PROGNOZA METEO pentru duminică, 5 februarie

Vremea va fi caldã pentru aceastã datã, deşi valorile termice diurne vor fi mai scãzute decât cele din intervalul anterior. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 3 şi 11 grade. Temporar, cerul va fi noros şi va ploua în majoritatea regiunilor. În cursul zilei, cu precãdere în zona Carpaţilor Occidentali şi a Munţilor Banatului, precum şi în masivele nordice ale Carpaţilor Orientali, cantitãţile de apã vor totaliza pe arii restrânse 15...20 l/mp. În nordul Moldovei, la munte, iar seara şi noaptea, posibil şi în Maramureş şi estul Transilvaniei, precipitaţiile vor fi şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare şi se menţin condiţii de producere a poleiului. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri temporare, mai ales în a doua parte a zilei şi în prima parte a nopţii, în zona montanã, local în vestul, sudul ţãrii, dar izolat şi în restul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -5 şi 4 grade. În zonele joase de relief, pe arii restrânse, va fi ceaţã. Presiunea atmosferica va creşte.

PROGNOZA METEO pentru luni, 6 februarie

Vremea va continua sã fie caldã pentru a doua decadã a lunii februarie. Cerul va avea înnorãri, îndeosebi în regiunile din jumãtatea nordicã a ţãrii, unde, mai ales în a doua parte a intervalului, local vor fi precipitaţii sub formã de ploaie, iar în zona montanã, Moldova, Maramureş şi în estul Transilvaniei şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. În restul teritoriului, doar izolat va ploua slab în cursul nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în sud-vest şi sud. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 4 şi 12 grade, iar cele minime între -7 şi 3 grade, uşor mai mari în sudul Banatului. Izolat în zonele joase, mai ales dimineaţa, va fi ceaţã.
 

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close