Antena 3 CNN Actualitate Prognoza METEO: Vremea se va răci accentuat! Jumătate din țară sub cod galben de ploi

Prognoza METEO: Vremea se va răci accentuat! Jumătate din țară sub cod galben de ploi

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, România se află, luni dimineața, sub un cod galben de ploi valabil până la ora 10.00.

Prognoza METEO: Vremea se va răci accentuat! Jumătate din țară sub cod galben de ploi
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    13 Iul 2020   •   08:55

În intervalul menţionat, în Muntenia, Dobrogea, jumãtatea de sud a Moldovei, estul şi sud-esul Transilvaniei şi local în Carpaţii Orientali şi Meridionali, instabilitatea atmosfericã va fi temporar accentuatã şi se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului, cu viteze de peste 65...75 km/h, vijelii şi grindinã. Cantitãţile de apã vor depãşi 25...30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Pe parcursul zilei de luni, 13 iulie, în regiunile estice şi sud-estice, vântul va avea intensificãri cu viteze, în general, de 55...65 km/h.

Vremea se va răci accentuat în toată țara

La această oră, în majoritatea țării, cerul este mai mult noros în centrul, sudul şi sud-estul ţãrii şi variabil în restul teritoriului. Plouã local în Muntenia, Dobrogea şi în sud-estul Transilvaniei. Vântul suflã slab şi moderat, cu unele intensificãri în regiunile estice şi sud-estice, dar şi pe crestele montane. La ora 08 temperatura aerului avea valori cuprinse între 9 grade la Vãrãdia de Mureş şi 18 grade la Târgu Jiu şi Râmnicu Vâlcea.

Vremea se va rãci faţã de ziua precedentã şi în sudul şi sud-estul teritoriului, iar la nivelul întregii ţãri se vor înregistra valori termice mai scãzute decât în mod normal la aceastã datã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 şi 28 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia. Cerul va fi temporar noros. Local în sud şi izolat în rest vor fi averse şi posibil descãrcãri electrice. Punctiform, cantitãţile de apã vor depãşi 15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în est, sud-est, precum şi pe crestele montane, zone unde la rafalã se vor atinge viteze, în general de 55...65 km/h şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului.

Maxime de 24...25 de grade în Capitală

În Capitală, cerul este noros, în unele cartiere plouã, iar vântul suflã slab şi moderat. La ora 08 se înregistrau 14 grade la toate staţiile meteorologice.

Și aici vremea se va rãci accentuat faţã de ziua precedentã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în prima parte a zilei, când va mai ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 24...25 de grade.

Presiunea atmosferică este 756 mmHg

×
Subiecte în articol: meteo vremea
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close