Antena 3 CNN Actualitate Vremea se schimbă din nou în weekend! Vor fi ninsori și ploi în România

Vremea se schimbă din nou în weekend! Vor fi ninsori și ploi în România

Meteorologii anunță că ninsorile și frigul se întorc în România, după câteva zile cu temperaturi de primăvară.

de Laura Dinu    |    15 Feb 2024   •   12:59

Sfârșitul acestei săptămâni vine cu un contrast puternic în ceea ce privește temperaturile din țara noastră. Dacă în estul țării vom avea o vreme mohorâtă, în vest și în sud-vest vor fi temperaturi de până la 15...16 °C.

Duminică însă, un front atmosferic va aduce o nouă rundă de ploi slabe în mai multe regiuni din țară dar și ninsori la munte. 

Vineri, 16 februarie

Un anticiclon puternic, prezent în Europa, va pătrunde în țara noastră în prima parte a weekendului. Cu toate acestea, aerul cel mai rece nu se va apropia foarte mult de țara noastră. Ziua de vineri va începe cu îngheț pe areale extinse din nordul, centrul, vestul și sudul țării. În depresiuni, minimele se vor apropia de pragul de ger, iar în unele zone va fi ceață dimineața.

La prânz, temperaturile vor atinge în jur de 10 - 13°C în jumătatea vestică a țării, dar și în mare parte din Muntenia, în timp ce în Moldova, Dobrogea și în Câmpia Bărăganului, maximele se vor încadra între 6 și 9°C și, pe alocuri, vor fi posibile burniță și ploi slabe, scrie meteoradar.ro.

Sâmbătă, 17 februarie

Sâmbătă, vremea nu se va schimba prea mult. Deși dimineața va fi una rece, temperaturile pe parcursul zilei vor ajunge până la 14...16 °C în Banat, Crișana și sud-vestul Transilvaniei. Cerul va fi noros în prima parte a zilei, însă norii se vor mai restrânge după prânz.

Duminică, 18 februarie

Weekend-ul se va încheia cu pasajul unui front atmosferic, care va aduce câteva ploi slabe în mai multe regiuni, dar și ninsori la munte, iar spre seară și în zonele mai înalte din estul Transilvaniei.

În prima parte a zilei, vremea va fi frumoasă și însorită în sud, unde termometrele vor arăta până la 13 - 16°C, în timp ce în jumătatea nordică a țării, cerul va fi noros și vor fi intervale cu ploaie.

Spre seară, frontul va ajunge și în regiunile sudice, dar sunt așteptate ploi doar local, prin sud-est.

Vremea la începutul săptămânii următoare

Temperaturile vor scădea la începutul săptămânii viitoare în majoritatea regiunilor, iar vremea se va menține răcoroasă în perioada următoare, chiar dacă nu fi rece pentru această perioadă a anului.

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close