Antena 3 CNN Actualitate Programul Rabla Plus 2024 are un buget record, de un miliard de lei. Anunțul Ministrului Mediului

Programul Rabla Plus 2024 are un buget record, de un miliard de lei. Anunțul Ministrului Mediului

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat că bugetul programului Rabla Plus pentru 2024 este de un miliard de lei.

Programul Rabla Plus 2024 are un buget record, de un miliard de lei. Anunțul Ministrului Mediului
Sursa foto: gov.ro
de Ştefan Petrică    |    19 Mar 2024   •   11:15

"Anul acesta, la Rabla Plus, adică la autoturisme electrice și plug-in hibrid, avem un buget record, respectiv un miliard de lei, cea mai mare sumă pe care Ministerul Mediului o pune la dispoziție.

După lungi discuții cu colegii de la AFM și de la minister, am decis că aceasta este calea cea dreaptă: să reușim să majorăm bugetul pentru transport verde și să echilibrăm cu celelalte bugete”, a declarat Mircea Fechet.

El a anunțat că în curând la fabrica Ford de la Craiova se va produce primul autoturism electric.

"Înseamnă că banii pe care îi punem la dispoziție, sumele cu care finanțăm programul Rabla Plus, vor rămâne în România, este extrem de important”, a mai spus ministrul Mediului.

Acesta susține că în România, în 2016, au fost achiziționate doar 39 de mașini electrice, iar numărul lor a crescut de la an la an: peste 2.400 în 2020, în 2021 peste 10.000, în 2023 peste 11.000.

"În toți acești, ani am finanțat peste 38.000 de autoturisme pur electrice și sunt convins că unul din motivele prinicipale pentru care românii aleg mașinile electrice a fost și faptul că AFM, Ministerul Mediului acordă această bonificație”, a mai declarat Fechet.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close