Antena 3 CNN Actualitate Programare vaccinare COVID. Povestea militarilor din call-center care îi programează pe români

Programare vaccinare COVID. Povestea militarilor din call-center care îi programează pe români

Zeci de mii de români au sunat în ultimele zile pentru programarea vaccinare COVID. Sunt persoane care nu au acces la internet, nu ştiu să folosească un dispozitiv sau care pur şi simplu s-au împotmolit în platforma de vaccinare.

Programare vaccinare COVID. Povestea militarilor din call-center care îi programează pe români
de Carmina Pricopie    |    20 Ian 2021   •   12:35

La celălalt capăt al firului răspunde mereu un militar pentru că centralele telefonice, special create pentru programarea populaţiei la vaccinare, sunt operaţionalizate de Armata României.

"E frustrant pentru tine să le spui că nu mai sunt locuri? Da, pentru că nu pot să-i ajut", a declarat cap. Cristian Zaharia din cadrul Batalionului 2 Infanterie "Călugăreni".

Şi mai greu e când platforma se blochează. Militarii nu pot face nimic. E aceeaşi platformă pentru toată lumea, unde sunt indexate toate datele.

Harta interactivă cu centrele de vaccinare COVID din toată ţara

"Oamenii chiar îşi doresc să-şi facă acest vaccin. Este o speranţă pentru ei să revină la normalitate", a precizat fr. Alexandru Gheorghe din cadrul Batalionului 2 Infanterie "Călugăreni".

Telefoanele sună încontinuu. Din toată ţara.

La call-center sună cei care nu au acces la internet, nu au un device, nu ştiu să-l utilizeze sau nu reuşesc să urmeze toţi paşii odată logaţi pe platforma creată de STS pentru vaccinare. De pe 15 ianuarie, până ieri, în toată ţara, s-au programat prin call-center aproape 58.000 de oameni.

Militarii primesc aproximativ 50-60 de apeluri pe zi.

Apeluri pe care le şi transformă în fişe pe platformă. Adică, un militar programează la vaccinare 50-60 de persoane pe zi.

Ghid de vaccinare împotriva COVID-19. Când, unde, cum şi cu ce ne vaccinăm

Acum un an, Alexandru şi Cristian erau departe de casă, în Kandahar.

"Este o experienţă unică dar şi periculoasă în acelaşi timp, mai ales că este un mediu ostil. Aş mai încerca", a povestit Alexandru Gheorghe.

În vacarmul unui teatru de operaţiuni din Afganistan era războiul altora. Şi în call-center-ul din garnizoana din Bucureşti se duce un fel de război, dar al nostru, al tuturor.

În toată ţara sunt 44 de call-center-uri create exclusiv pentru programarea la vaccinare, unde răspund 500 de militari români. Batalionul 2 Infanterie "Călugăreni" este prima unitate din Armata României încadrată cu militari profesionişti şi a participat pentru prima dată ca unitate combatantă românească la operaţii în afara teritoriului naţional, după Al Doilea Război Mondial.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close