Antena 3 CNN Actualitate Programul APIA permite supravegherea fermierilor prin satelit

Programul APIA permite supravegherea fermierilor prin satelit

Programul APIA permite supravegherea fermierilor prin satelit
Sursa foto: Foto: Antena 3
12 Noi 2010   •   23:05

De când statul a mărit subvenţia pentru terenurile agricole, fermierii sunt supravegheaţi din satelit. Nu e o glumă. Agenţia care face plăţile urmăreşte ogoarele pentru care s-au dat bani. La orice oră statul ştie cine n-a folosit fondurile cum trebuie. Satelitul a dat de gol anul acesta 45.000 de fermieri.

Programul folosit de APIA i-a speriat pe oameni. Din birou, orice inspector ştie în orice moment care terenuri din ţară sunt cultivate şi care nu. despre sistem se pune că nu dă greş niciodată. Aşa s-a descoperit că 15% dintre terenurile agricole cu subvenţie, adică 1,2 milioane de hectare au fost lăsate în paragină.

De la începutul anului, 470 de mii de fermieri au primit 500 de milioane de lei. 45.000 dintre ei au fost prinşi cu satelitul că şi-au lăsat cîmpurile de izbelişte. În Argeş 1300 de fermieri au dat înapoi cîte 130 de euro pentru fiecare hectar necultivat.

Fermierii par să fie de acord cu ideea, deşi nu înţeleg toţi ce înseamnă teledetecţia.

De înţeles toţi au înţeles altceva: cine e prins că a primit bani şi nu i-a folosit nu primeşte trei ani niciun ban de la stat.
 

Fermierii români, supravegheaţi prin satelit

×
Subiecte în articol: agricultura fermieri
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close