Antena 3 CNN Actualitate Programul Casa Verde Fotovoltaice s-a relansat. Statul plăteşte 90% din valoarea totală a proiectului

Programul Casa Verde Fotovoltaice s-a relansat. Statul plăteşte 90% din valoarea totală a proiectului

Programul Casa Verde Fotovoltaice s-a relansat. Deşi investiţia pare mare, statul plătește 90% din valoarea proiectului. Oamenii pot beneficia de o finanţare de până la de până la 20 000 lei pentru instalarea panourilor fotovoltaice. Startul unei noi perioade de înscriere va fi dat în luna decembrie.

Programul Casa Verde Fotovoltaice s-a relansat. Statul plăteşte 90% din valoarea totală a proiectului
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Noi 2021   •   16:00

Bugetul total permite ca 14 000 de persoane să beneficieze de finanţare.

Suma maximă de care o persoană fizică poate beneficia este cea de 20.000 lei.

Dacă o locuinţă este izolată termic, finanţarea poate să crească până la 25.000 de lei. 

"Am citit ghidul şi mi s-a părut că este un avantaj pentru noi persoanele fizice pentru a ne mai reduce din costurile facturii, care acum sunt deja din ce în ce mai mari. Noi pe timpul zilei consumăm ceea ce produc panourile noastre", spune unul dintre beneficiarii proiectului.

Pe lângă independenţa energetică pe care panourile le oferă, acestea reprezinta o o alternativă prietenoasă cu mediul atunci când vorbim de energia electrică. 

Scopul acestui program este creşterea eficienţiei energetice şi reducerea gazelor cu emisie efect de seră", spune Andrei Iorgulescu, director general proiecte AFM.

Cel puţin 7 documente sunt necesare pentru un dosar complet, care apoi este verificat Administraţia Fondului pentru Mediu.

În decembrie începe o nouă etapă de înscriere pentru cei care îşi doresc să obţină finanţare.

"Se depun documentele, instalatorul parcurge documentele să vadă că totul este în regulă, după care înscrie datele referitoare la cererea de finanţare, în aplicaţie. În plus pentru cei care vor să valideze şi să participe în program, am deschis o nouă sesiune de validare a instalatorilor care dureaza până pe 16 decembrie. După acea dată, cel mai probabil va începe inscrierea persoanelor fizice, dar toate informaţiile le vom anunţa din timp şi pe site-ul nostru şi pe site-ul ministerului", a precizat Andrei Iorgulescu.

Investiţia pare mare, însă se amortizează în câţiva ani.

Acest sistem ajuta la reducerea facturii in intregime.

Mai mult decât atât, beneficiarii pot să încaseze bani dacă furnizează la rândul lor energie reţelei. 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Putin nu vrea pace în Ucraina și amenință că va merge „până la capăt”
x close