Antena 3 CNN Actualitate Programul instituţiilor publice de sărbători

Programul instituţiilor publice de sărbători

Programul instituţiilor publice de sărbători
Sursa foto: Ghiseu
20 Dec 2009   •   16:22

Săptămâna viitoare, este bine să vă grăbiţi să vă achitaţi facturile scadente, să plătiţi ratele şi să vă depuneţi documentele la Fisc, deoarece, cum se întâmplă în fiecare an, în perioada sărbătorilor de iarnă, instituţiile statului şi băncile lucrează după un program special.

În zilele de 25 şi 26 decembrie, dar şi pe 1 şi 2 ianuarie, majoritatea instituţiilor nu lucrează cu publicul. Administraţiile financiare din toată ţara vor avea ghişeele închise pe 25 şi 26 decembrie şi pe 1 şi 2 ianuarie. În rest, funcţionarii Fiscului vor lucra după programul normal.

Toate ghişeele poştale vor fi deschise în 24 şi 31 decembrie, dar vor fi închise în 25 - 26 decembrie şi, respectiv, 1 şi 2 ianuarie 2010. Pe 24 şi 31 decembrie, toate unităţile unde se lucreaza în două schimburi vor fi deschise până la ora 17.00 sau 18.00, în funcţie de numărul de clienţi la ghişeu.

Bucureştenii nu îşi pot plăti facturile la gaze între Crăciun şi Revelion. Casieriile din Capitală şi judeţul Ilfov sunt închise de pe 25 decembrie până pe 3 ianuarie.

Facturile la electricitate pot fi plătite doar săptămâna viitoare, de luni până miercuri, între orele 8.30 şi 19.30, după care vor fi închise până pe 4 ianuarie.

Hipermarketurile au anunţat că îşi vor prelungi programul de funcţionare cu 2 ? 3 ore în perioada sărbătorilor, pentru a face faţă numărului mare de clienţi care nu au renunţat la cumpărăturile de sezon. Majoritatea centrelor comerciale vor fi închise pe 25 decembrie şi 1 ianuarie.

Cele mai multe unităţi bancare nu vor fi deschise în zilele de 25, 26, 27 decembrie şi nici pe 1, 2, 3 ianuarie 2010. Excepţie vor face băncile din marile centre comerciale. Bancomatele vor funcţiona pe toată perioada sărbătorilor. Dar, din cauza cererii mari de bani lichizi, s-ar putea să vă treziţi în faţa unui bancomat gol. Aşa ca mai bine scoateţi din timp sumele de care aveţi nevoie, plus o rezervă.

Cei care vor să meargă cu trenul nu îşi vor putea cumpăra bilete de la agenţiile de voiaj CFR pe 25 decembrie şi pe 1 ianuarie. Pe 26 decembrie şi 2 ianuarie se va lucra doar între orele 8.00 şi 12.00.

Antena 3

×
Subiecte în articol: institutii publice
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close