Antena 3 CNN Actualitate Programul Noua Casă 2021. Lista celor 14 bănci înscrise în program

Programul Noua Casă 2021. Lista celor 14 bănci înscrise în program

Programul Noua Casă 2021. Plafonul de garantare de 1,5 miliarde de lei va acoperi 18 mii de cereri, iar Ministerul de Finanţe a diminuat comisionul de administrare, de la 0,40% la 0,30% din soldul garanţiei.

Programul Noua Casă 2021. Lista celor 14 bănci înscrise în program
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    25 Mar 2021   •   18:37

"Guvernul României a aprobat plafonul de garantare a Programului Noua Casă 2021 în valoare de 1,5 miliarde de lei, iar prin Ordinul nr.441 din 24.03.2021, Ministerul Finanţelor a diminuat comisionul de administrare de la 0,40% la un nivel de 0,30% din soldul garanţie”, se arată în comunicatul transmis de FNGCIMM.

Prin programul Noua Casă 2021 pot fi cumpărate locuințe de până la 70.000 de euro cu un avans de 5% și de până la 140.000 de euro cu un avans de 15%.

Creditele pentru achiziția de locuințe mai vechi de 10 ani sunt garantate în proporție de 50% de către stat, în timp ce cele mai noi sunt garantate în proporție de 60%.

În paralel cu procesul legislativ, Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a finalizat procedura de alocare a plafoanelor anuale ale garanţiilor care pot fi emise de către bancile participante, în functie de ponderea garanţiilor acordate de către fiecare finanţator în anul precedent.

Cine poate aplica la programul Noua Casă 2021

Programul nu are limită de vârstă şi poate fi accesat fie singur, fie împreună cu partenerul de viață, dacă îndepliniți amândoi criteriile de eligibilitate ale Programului.

Dacă unul dintre soți este sau a fost beneficiar al Programului, cu consultanță din partea băncii, există posibilitatea de a accesa creditul Noua Casă doar soțul care îndeplineşte condiția legată de accesarea unei singure locuințe în cadrul Programului şi care va avea calitatea de împrumutat, celălalt având doar calitatea de garant/ coplatitor.

Garantul, persoana fizică, soț/soție al/a beneficiarului, este parte semnatară a contractului de garantare, are calitatea de co/proprietar al locuinței achiziționate în cadrul Programului, îşi asumă toate obligațiile şi beneficiază de aceleaşi drepturi ca şi beneficiarul.

Beneficiarii Programului vor trebui să îndeplinească în plus şi condițiile de eligibilitate cerute de banca cu care au decis să lucreze.

Care sunt cele 14 bănci înscrise în programul Noua Casă 2021

Plafonul va fi distribuit cu acordul Ministerului Finanţelor, urmand ca aplicaţia informatica să fie deschisă pentru cele 14 bănci participante în program:

- BRD-GSG;

- BCR;

- Banca Transilvania;

- CEC Bank;

- ING Bank;

- Raiffeisen Bank;

- OTP Bank;

- Banca Romaneasca;

- Unicredit Bank;

- Garanti Bank;

- First Bank;

- Vista Bank;

- Intesa Sanpaolo Bank;

- Alpha Bank.

Începând de mâine, 26 martie 2021, finanţatorii primesc dosare pentru noul program.

Programul Prima Casă s-a transformat în Programul Noua Casă şi, pe lângă noile facilități, îşi păstrează principalele avantaje majore, față de orice alt
credit ipotecar: avansul cel mai mic, dobânda imbatabila, garanția de stat.

DOCUMENT - Ghid complet despre programul Noua Casă 2021

”Programul Noua Casă îşi păstrează şi în anul 2021 principalele avantaje majore, faţă de orice alt credit ipotecar: avansul minim, dobânda avantajoasă şi garanţia de stat.

Plafonul de garantare pe care il avem la dispozitie anul acesta, va răspunde solicitarilor a peste 18.000 aplicanţi în program. Având în vedere particularităţile acestui an, Guvernul a decis diminuarea comisionului de administrare, pentru a uşura sarcina tuturor românilor care au apelat la un credit ipotecar cu garanţie de stat.

Programul Noua Casă este cel mai eficient instrument anticiclic aplicat sectorial de către Guvernul Romaniei, având în vedere că 3 din 4 credite ipotecare, din totalul creditelor acordate de către sistemul bancar, sunt accesate prin program.

În timp ce soldul garanţiilor Prima Casă şi Noua Casă, aflate în portofoliul FNGCIMM, începând cu anul 2009, a ajuns la un număr de peste 275.000, cu o valoare totală de 24,5 miliarde lei ce susţin finanţări de 50 miliarde de lei, rata de default se menţine subunitară, la 0,30%.

Prin program sunt sprijiniţi cetăţenii Romaniei, precum şi întregul ecosistem economic creat în jurul acestui program”, a declarat directorul general al FNGCIMM, Dumitru Nancu.

Programul Noua Casă 2021 se acordă în lei pentru achiziția unei singure locuințe.

×
Parteneri
Fenomen meteo spectaculos, de Ziua Națională a României
x close