Antena 3 CNN Actualitate Programul Rabla se va aplica şi autoutilitarelor

Programul Rabla se va aplica şi autoutilitarelor

Programul Rabla se va aplica şi autoutilitarelor
Sursa foto: rabla
02 Iun 2009   •   08:32

După ce programul Rabla nu a avut succesul scontat la autovehicule, ministerul Mediului a hotărât extinderea acestuia. Astfel, el se va aplica şi autoutilitarelor uşoare de până la 3,5 tone a anunţat ministrul Nicolae Nemirschi. În plus nu va mai fi limitat numărul de autoturisme care pot fi achiziţionate de o persoană .
Modificările se vor aplica din etapa a doua a programului, din data de 15 iunie. "Ţinta noastră este să scoatem 60.000 de rable de pe piaţă, indiferent cu ce mărci sunt înlocuite, indiferent ce proprietari le vor avea şi le vor utiliza pe cele noi", a declarat Nicolae Nemirschi, citat de România Liberă.
În ce priveşte aplicarea programului şi pentru persoanele juridice, Rabla nu va funcţiona pe acest segment înainte de toamnă.

"Din punctul de vedere al persoanelor juridice, aici lucrurile se duc un pic spre legislaţia europeană şi, având discuţii cu Consiliul Concurenţei, aici trebuie aplicată schema de ajutor de stat, dar lucrul acesta se face în nişte etape. Insă el va fi fezabil şi va fi aplicat în a treia etapă", arăta ministrul. Persoanele juridice vor beneficia de program doar trei ani, până în anul 2011, fiindu-le alocate 60.000 de unităţi pe toată această perioadă, pentru o subvenţie pentru prima de casare de 54-55 milioane de euro.
În prima etapă a programului s-au vândut circa 11500 de maşini, din 20.000 alocate, anume 20% din totalul automobilelor noi vândute.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ministrul Mediului Nicolae Nemirschi
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close