Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Agriculturii a făcut primele plăţi pentru programul "Tomata". Petre Daea îndeamnă fermierii să-şi verifice conturile

Ministerul Agriculturii a făcut primele plăţi pentru programul "Tomata". Petre Daea îndeamnă fermierii să-şi verifice conturile

Ministrul Petre Daea îndeamnă legumicultorii din județele Arad, Bacău, Mehedinți și Călărași să își verifice conturile.

Ministerul Agriculturii a făcut primele plăţi pentru programul "Tomata". Petre Daea îndeamnă fermierii să-şi verifice conturile
Sursa foto: Agerpres
de Silvia Preda    |    05 Aug 2022   •   19:15

În datele de 4 și 5 august, au plecat primele sume spre beneficiarii programului Tomata.

Cele patru județe au fost primele care au trimis Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale deconturile în vederea onorării plăților pentru cei 476 de beneficiari, în valoare de 7,065 milioane lei.

Primele sume au plecat către beneficiarii programului Tomata

Pe măsură ce se vor primi dosarele aferente celorlate județe, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va achita cererile de plată si pentru restul cultivatorilor înscriși în Program.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a alocat în acest an 225 de milioane de lei pentru susţinerea producţiei de tomate şi legume în spaţii protejate, respectiv ardei gras, ardei kapia, castraveţi, fasole păstăi, salată, spanac şi ceapă verde. 

Programul denumit generic "Tomata" este împărţit în două cicluri de producţie, iar tomatele pot fi cultivate în ambele cicluri.

Valoarea sprijinului total este de 4.000 de euro/beneficiar, iar producţiile minime necesare trebuie să fie de 3.000 de kilograme pe 1.000 de metri pătraţi.

×
Subiecte în articol: programul Tomata petre daea
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close