Antena 3 CNN Actualitate Programul "Un calculator pentru fiecare elev" a fost oprit

Programul "Un calculator pentru fiecare elev" a fost oprit

Programul "Un calculator pentru fiecare elev" a fost oprit
12 Ian 2009   •   08:15

Lansat de guvernul Tăriceanu, programul în valoare de 200 milioane de euro pentru elevii de clasa a IX-a şi a X-a a fost oprit de lupta dintre ministrul Ecaterina Andronescu şi consorţiul care a câştigat licitaţia, deşi acesta a fost lansat şi primele calculatoare au şi ajuns la unii benefciari fericiţi, în timpul campaniei electorale. Alte 450.000 de claculatoare nu vor mai ajunge pe masa elevilor, după ce Ecaterina Andronescu a anunţată că societăţile câştigătoare vor să rezilieze contractul. Acestea din urmă au anunţat că vor să renegocieze. Cert este că proiectul ?Un calculator pentru fiecare elev? este blocat, scrie Cotidianul.
Firmele care au câştigat licitaţia în toamnă sunt Altex, Siveco şi Romtelecom prin care Ministerul Educaţiei se angaja să cumpere 450.000 de calculatoare tip desktop cu valoarea maximă de 400 de euro/bucata.
Conform contractului, cele trei firme asigurau câte un calculator echipat şi cu soft educaţional, plus conexiune la Internet gratuită timp de trei luni. Elevii ar fi trebuit să le înapoieze la terminarea liceului. Ordonanţa care le-a dăruit nu precizează şi ce trebuia să facă şcoala cu ele după patru ani.
După alegeri, companiile au anunţat că suspendă contractul până la instalarea noului guvern, după ce au livrat doar puţin peste 1500 de calculatoare. Acum companiile iau în calcul că euro a ajuns la peste 4 lei de la 3,6 lei iar societăţile susţin că pierd profitul.
?Firmele vor să rezilieze contractul. Mă voi întâlni săptămâna viitoare cu reprezentanţii consorţiului să vedem ce facem mai departe. Sinceră să fiu, acest proiect nu este profitabil pentru educaţie. Mai degrabă aş înmulţi numărul de laboratoare din toate şcolile, în condiţiile în care vrem să implementăm şi progame pentru dezvoltarea competenţelor digitale ale elevilor?, declara Ecaterina Andronescu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close