Antena 3 CNN Actualitate Proiect: Amenzi de 5.000 de lei pentru șoferii care conduc noaptea mașini zgomotoase, în București

Proiect: Amenzi de 5.000 de lei pentru șoferii care conduc noaptea mașini zgomotoase, în București

Șoferii care conduc noaptea mașini zgomotoase vor fi sancționați cu amenzi usturătoare, dacă proiectul care se discută în Consiliul General al Municipiului București va fi adoptat.

Proiect: Amenzi de 5.000 de lei pentru șoferii care conduc noaptea mașini zgomotoase, în București
Sursa foto: Sean Gallup/Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Mar 2023   •   13:17

Șoferii și motocicliștii care turează noaptea motoarele și fac un zgomot infernal, mai ales pe marile bulevarde din București, ar putea fi sancționați cu o amendă de 5.000 de lei.

Gabriel Rău, consilier USR, a declarat, la Antena 3 CNN, că proiectul a fost propus și se află pe masa Primăriei Capitalei, în vederea dezbaterii.

"Acest proiect de limitare a zgomotului produs de autovehiculele care circulă noaptea în București este conceput pentru toți cei care sunt deranjați de aceste sunete.

Acest proiect, aflat în discuții în Consiliul General al Municipiului București, are rolul de a reduce zgomotul produs de traficul auto, pe timpul nopții.

Citește și: Amenzi de 3.000 de lei pentru şoferii care au acest dispozitiv în maşină. Se poate face şi închisoare

Pe lângă reacțiile pozitive din societate, există multe argumente care sprijină acest proiect. 

În primul rând, zgomotul produce un impact negativ asupra sănătății noastre, precum probleme de auz, tensiune arterială și chiar boli de inimă.

În al doilea rând, vorbim despre faptul că această măsură ne îmbunătățește calitatea vieții, pentru că zgomotul îngreunează concentrarea și relaxarea", a spus reprezentantul USR.

De asemenea Gabriel Rău a precizat că proiectul așteaptă să fie votat de către colegii de la PNL.

"Încă purtăm discuții cu cei de la PNL. Sper ca acest proiect să fie votat și de către ei. Mi-aș dori ca aceștia să ia o decizie cât mai repede", a spus Gabriel Rău, USR.

×
Subiecte în articol: amenda zgomot autoturisme București proiect
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close