Antena 3 CNN Actualitate Proiect de lege în Parlament: Mama-tel, un telefon pentru mămici

Proiect de lege în Parlament: Mama-tel, un telefon pentru mămici

Proiect de lege în Parlament: Mama-tel, un telefon pentru mămici
Sursa foto: foto: Pixabay.com
29 Mai 2017   •   10:37

Deputatul social-democrat Tudor Ciuhodaru a anuntat depunerea unui nou proiect de lege in Parlament, de care vor beneficia toate mamicile din Romania. Este vorba despre o linie telefonica gratuita, la care mamele pot apela pentru a solicita ajutor, sau un sfat, la orice ora a zilei, scrie BZI.ro.

Proiectul a fost denumit "Mama-tel", iar prin el se vor oferi informatiile necesare privind copiii, in acelasi timp fiind posibila reducerea timpilor de interventie a echipajelor medicale in functie de necesitate.

"Mama-tel. Un telefon pentru mamici. Orice urgenta privind copiii ar putea fi sesizata la telefonul mamei tip,,112 mama-tel”. Este numele unei linii telefonice gratuite care ar putea functiona la nivel national. Un telefon la care orice mama va putea cere sfaturi medicale si ajutor si in miez de noapte de la pediatri si psihologi. Si nu numai. Voi depune acest proiect de lege pentru ca:

1. Un sfat adecvat intr-un moment critic poate face diferenta intre viata si moarte.

2. Sunt multe situatii in care parintii nu stiu nici ce trebuie sa faca si nici cui sa se adreseze.

3. Multi parinti nu au cui sa ceara un sfat cand apar diverse probleme privind copilul.

4. In lipsa unei astfel de linii telefonice multe mame cer sfaturi sau le aplica pe cele aflate de la multi neavizati. Unele temporizeaza consultatia iar altele aplica leacuri babesti. Fara sa vrea, pot agrava boala copilului.

5. In Romania se pierd zilnic 5 copii cu varsta sub un an. Jumatate din ei au sub o luna si provin din familii cu educatie pentru sanatate deficitara.

Concret proiectul meu prevede ca 24 de ore din 24, 7 zile din 7, orice mamica poate suna gratuit la acest numar pentru orice informatie. La celalalt capat o echipa formata din pediatri, psihologi, obstericieni si juristi le va oferi gratuit un sfat avizat si asistenta pentru orice problema cu care se confrunta", a aratat Tudor Ciuhodaru, deputat al PSD Iasi.

×
Subiecte în articol: Tudor Ciuhodaru proiect de lege
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close