x close

Proiect de lege pentru încurajarea alăptării la sân: Reclamele la lapte praf, interzise în maternităţi

de Antena3    |    02 Aug 2011   •   09:02
Proiect de lege pentru încurajarea alăptării la sân: Reclamele la lapte praf, interzise în maternităţi  483 Foto:mychildhealth.net

Bebeluşii ar trebui hrăniţi cu lapte matern pentru mai mult timp pentru a fi sănătoşi, susţin specialiştii. Laptele praf ar trebui limitat în farmacii, iar reclamele la produsele care înlocuiesc laptele matern ar trebui interzise în maternităţi şi spitale, susţin ONG-urile din domeniu. Chiar Roberta Anastase recunoaşte că a avut anemii pentru că a fost hrănită cu lapte praf.

Preşedinta Camerei Deputaţilor recunoaşte eficienţa hrănirii cu lapte matern pentru mai mult timp a bebeluşilor, pentru ca sistemul imunitar al acestora să fie puternic.

"Nu sunt un copil crescut cu lapte, mama nu a avut lapte, şi de-a lungul timpului doctorii mi-au descoperit anemii. Îmi doresc să am copil", a mărturisit Roberta Anastase.

Mai multe organizaţii neguvernamentale au depus un proiect de lege care vizează interzicerea reclamelor pentru alimente şi băuturi care ar putea înlocui laptele matern. În acelaşi timp, se are în vedere educarea tinerelor mame pentru alăptarea la sân a bebeluşilor pentru mai mult timp.

Potrivit specialiştilor, România are cei mai slabi indici de sănătate din Europa referitor la alăptare şi la starea de nutriţie a copilului.

 
Get Adobe Flash player
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati