Antena 3 CNN Actualitate Proiect de raport al comisiei Udrea: Trei capete de acuzare pentru Ministrul Turismului

Proiect de raport al comisiei Udrea: Trei capete de acuzare pentru Ministrul Turismului

Proiect de raport al comisiei Udrea: Trei capete de acuzare pentru Ministrul Turismului
Sursa foto: udrea
21 Sep 2009   •   08:49

Comisia parlamentară de anchetă ar putea propune urmărirea penală a ministrului Elena Udrea pe baza a trei capete de acuzare, potrivit proiectului de raport. Este vorba despre împiedicarea liberei concurenţe în licitaţiile publice, schimbarea destinaţiei unor fonduri bugetare şi refuzul de a oferi informaţii comisiei parlamentare de anchetă, scrie Evenimentul Zilei.

Potrivit constatărilor experţilor comisiei, incluse în proiectul de raport, Elena Udrea s-ar face vinovată de încălcarea unui articol din Codul Penal. Acesta sancţionează împiedicarea ori tulburarea liberei concurenţe în licitaţiile publice, cu închisoarea de la 2 luni la un an sau cu zile-amendă.

Conform jurnaliştilor de la Evenimentul Zilei, Udrea este acuzată că a semnat un protocol cu BRD prin care s-a înţeles ca banca să sponsorizeze clipul campaniei ?Romania - Land of choice", în schimbul promovării internaţionale a imaginii sale pe bani publici. În acest caz, Udrea este acuzată că nu a oferit niciunei alte bănci posibilitatea de a concura pentru încheierea unui astfel de protocol.

Elena Udrea este acuzată şi de încălcarea Legii finanţelor publice. Iniţial, în planul de achiziţii al ministerului era prevăzută pentru publicitate o sumă de aproximativ 1,2 milioane de euro, care a fost modificată şi a ajuns la 2,6 milioane de euro. Potrivit legii, angajarea şi utilizarea creditelor bugetare în alte scopuri decât cele aprobate atrag răspunderea celor vinovaţi - închisoare de la o lună la 3 luni

Ministrului turismului i se reproşează şi încălcarea articolului din Legea răspunderii ministeriale, potrivit căruia demnitarii trebuie să ofere parlamentului informaţiile solicitate în termen de 20 de zile. Refuzul nejustificat se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Udrea comisie raport proiect
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close