Antena 3 CNN Actualitate Proiect pentru modificarea Codului Rutier. Polițiștii avertizează: Pietonii vor fi în pericol

Proiect pentru modificarea Codului Rutier. Polițiștii avertizează: Pietonii vor fi în pericol

Proiect pentru modificarea Codului Rutier. Polițiștii avertizează: Pietonii vor fi în pericol
18 Sep 2016   •   23:43

Un senator – pesedistul Sorin Bonta – vrea ca pe șosele patriei să se circule ceva mai repede așa că propune ca viteza minimă în localități să fie de 70 km/h. Polițiștii rutieri spun că modificarea este benefică pentru șoferii disciplinați, dar, în același timp, îi va pune în pericol pe pietoni, mai ales pe cei din zonele rurale, scrie Libertatea.

Amendamentul adus Codului Rutier este motivat de senatorul Bonta, inițiatorul proiectului, prin faptul că mărirea limitei maxime de viteză la 70 de km/h va fluidiza traficul în foarte multe zone ale țării. Politicianul se referă mai ales la acele drumuri care traversează localități de doar câteva case, oricum aflate la distanță mare de șosea, unde șoferii sunt obligați să ruleze cu viteze de până la 50 km/h. Ce spun însă polițiștii de la Rutieră, cei care lucrează în stradă?,

”Pentru șoferii disciplinați nu e o problemă atâta vreme cât în oraș nu se face abuz de viteză, fie ea și legală. Ei vor accelera atât cât trebuie ca să ajungă mai repede acasă. Alții însă îi vor pune pe pietoni pericol și vor zbura pe lângă ei cu 70 km/h plus cei zece kilometri la oră bonus, conform prevederilor legale. Vorbim deja de 80 km/h în oraș! Pericolul extrem va fi mai ales pentru cei din zonele rurale unde copiii se joacă pe marginea drumului și unde lumea traversează cam pe unde vrea. Sunt aspecte de care trebuie să se țină cont când se va vota”, ne-au dezvăluit surse din Poliția Rutieră.

×
Subiecte în articol: proiect cod rutier viteza
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close