Antena 3 CNN Actualitate Proiect: Zi liberă pentru cei care se vaccinează anti COVID-19

Proiect: Zi liberă pentru cei care se vaccinează anti COVID-19

Zi liberă pentru cei care merg să se vaccineze. Un proiect de lege în acest sens a fost depus de alianţa USR-PLUS, iar cei care merg să se vaccineze ar putea beneficia de o zi liberă atât la prima doză de vaccin, cât şi la rapel.

Proiect: Zi liberă pentru cei care se vaccinează anti COVID-19
de Georgiana Adam    |    15 Apr 2021   •   18:46

Oamenii trebuie doar să facă solicitarea la angajator, iar în maxim o lună, sunt obligaţi să vină cu o adeverinţă pentru a demonstra că s-au vaccinat.

Ce presupune proiectul depus de alianţa USR-PLUS

''Am venit cu o propunere legislativă prin care dăm o zi liberă pentru vaccinare, astfel angajații vor putea la cerere să își ia o o zi liberă pentru a se vaccina. Știm că sunt mulți români care s-au programt la centre de vaccinare care sunt în afara localității lor, au de mers mult, așa ca venim în intâmpinarea acestei probleme cu această propunere legislativă'', a spus Radu Molnar, deputat PLUS.

''Ziua liberă pe care o vor cere angajaţii este valabilă atât pentru primul vaccin, cât și în cazul rapelului. E pe baza cererii și apoi până la sfârşitul lunii trebui să ducă adeverinţa de vaccinare'', a spus Oana Toiu, deputat PLUS.

Românii se pot vaccina cu Astrazeneca fără programare

De asemenea, românii se pot imuniza de astăzi, 15 aprilie, cu AstraZeneca chiar dacă nu s-au programat pe platforma informatică sau prin call center.

Prioritate au însă persoanele care s-au programat deja la centrul de vaccinare respectiv.

Decizia a fost luată de Comitetul naţional de vaccinare, după ce coordonatorii centrelor s-au plâns că angajaţii lor stau degeaba.

În acest moment, la nivel naţional sunt peste 70 de mii de locuri disponibile pentru vaccinarea cu AstraZeneca.

Totodată, Grupul de Comunicare Strategică a publicat ultimele date înregistrate în ultimele 24 de ore, în România: 3.852 de noi cazuri de infectare, 1.518 persoane internate la ATI şi 195 de decese.

Până astăzi, 25.800 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS- CoV- 2 au decedat.

Pe teritoriul României, 56.925 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 12.605 persoane se află în izolare instituționalizată.

Citiţi şi: Liber la AstraZeneca: De azi, românii se pot vaccina fără programare!

×
Subiecte în articol: vaccinare proiect zi libera COVID-19
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close