Antena 3 Actualitate Proiecte în valoare de cinci milioane de euro, pentru reducerea nivelului de poluare din Capitală

Proiecte în valoare de cinci milioane de euro, pentru reducerea nivelului de poluare din Capitală

26 Iul 2011   •   21:31
Proiecte în valoare de cinci milioane de euro, pentru reducerea nivelului de poluare din Capitală Foto: triplepundit.com

Consilierii primăriei din Capitală au propus câteva măsuri care să mai reducă din poluare. Autobuzele care merg cu ulei în care s-au prăjit cartofii, parcare mai scumpă în centrul oraşului şi transport special pentru cei care merg la serviciu, sunt doar câteva dintre acestea.

Pentru a decongestiona centrul, edilii intenţionează să mărească taxele de parcare şi să instaleze sisteme moderne de taxare. Autobuzele vor fi "eco", pentru că vor funcţiona pe bază de ulei de gătit. De asemenea, primăria doreşte ca marile companii să îşi ducă şi să îşi aducă angajaţii la serviciu, pentru ca aceştia să nu-şi mai folosească maşinile.

Totodată, edilii au în plan şi introducerea unei taxe pentru colectarea diferenţiată a deşeurilor, o taxă pe care ar trebui să o plătească fiecare bucureştean. 

Deocamdată măsurile sunt în fază de discuţii. Proiectele presupun investiţii de aproximativ cinci milioane de euro, din bani europeni.Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close