Proiectele de infrastructură şi reabilitarea termică, printre priorităţile anunţate de Guvern

14 Mai 2009   •   09:45
Proiectele de infrastructură şi reabilitarea termică, printre priorităţile anunţate de Guvern Emil Boc

Proiectele de infrastructură şi reabilitarea termică a blocurilor vechi - acestea sunt două dintre priorităţile anunţate de Guvern pentru perioada următoare. Premierul Emil Boc a anunţat că Executivul a aprobat sumele necesare pentru exproprierile imobilelor private aflate pe amplasamentul de utilitate publică, paşi necesari pentru modernizarea unor drumuri importante. Guvernul a alocat fonduri necesare pentru reabilitarea a 50.000 de blocuri.

Executivul este hotărât ca 20% din buget să meargă către investiţii. Astfel, Guvernul a hotărât că va aloca bani pentru a ajuta lucrările de infrastructură să decurgă conform calendarului stabilit.

Cele trei proiecte de infrastructură vizate de cabinetul Boc sunt Drumul Naţional 6 Drobeta Turnu-Severin - Lugoj, podul peste fluviul Dunărea la Calafat - Vidin şi centura de est a oraşului Cluj-Napoca.

Totodată, premierul a mai anunţat că reabilitarea termică rămâne una dintre priorităţile acestui an. Şeful executivului susţine că programul vizează pe de o parte micşorarea facturilor şi pe de altă parte crearea de noi locuri de muncă.

Ministrul Dezvoltării Regionale, Vasile Blaga, a declarat că toate primăriile care au depus cereri pentru începerea lucrărilor de reabilitare au fost aprobate, mai puţin o localitate din judeţul Vaslui, care a cerut nu mai puţin de 10.000 de euro pentru reabilitarea fiecărui apartament.

Ministrul a ţinut să precizeze că, de acum, primăriile sunt direct răspunzătoare de evoluţia lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor.

Antena 3ExitPOLL
x close