Antena 3 CNN Actualitate Proiectele de infrastructură şi reabilitarea termică, printre priorităţile anunţate de Guvern

Proiectele de infrastructură şi reabilitarea termică, printre priorităţile anunţate de Guvern

Proiectele de infrastructură şi reabilitarea termică, printre priorităţile anunţate de Guvern
Sursa foto: Emil Boc
14 Mai 2009   •   09:45

Proiectele de infrastructură şi reabilitarea termică a blocurilor vechi - acestea sunt două dintre priorităţile anunţate de Guvern pentru perioada următoare. Premierul Emil Boc a anunţat că Executivul a aprobat sumele necesare pentru exproprierile imobilelor private aflate pe amplasamentul de utilitate publică, paşi necesari pentru modernizarea unor drumuri importante. Guvernul a alocat fonduri necesare pentru reabilitarea a 50.000 de blocuri.

Executivul este hotărât ca 20% din buget să meargă către investiţii. Astfel, Guvernul a hotărât că va aloca bani pentru a ajuta lucrările de infrastructură să decurgă conform calendarului stabilit.

Cele trei proiecte de infrastructură vizate de cabinetul Boc sunt Drumul Naţional 6 Drobeta Turnu-Severin - Lugoj, podul peste fluviul Dunărea la Calafat - Vidin şi centura de est a oraşului Cluj-Napoca.

Totodată, premierul a mai anunţat că reabilitarea termică rămâne una dintre priorităţile acestui an. Şeful executivului susţine că programul vizează pe de o parte micşorarea facturilor şi pe de altă parte crearea de noi locuri de muncă.

Ministrul Dezvoltării Regionale, Vasile Blaga, a declarat că toate primăriile care au depus cereri pentru începerea lucrărilor de reabilitare au fost aprobate, mai puţin o localitate din judeţul Vaslui, care a cerut nu mai puţin de 10.000 de euro pentru reabilitarea fiecărui apartament.

Ministrul a ţinut să precizeze că, de acum, primăriile sunt direct răspunzătoare de evoluţia lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor.

Antena 3



×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close