Antena 3 CNN Actualitate Proiectele lui Dan Voiculescu, aplicate de Guvern

Proiectele lui Dan Voiculescu, aplicate de Guvern

Proiectele lui Dan Voiculescu, aplicate de Guvern
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Aug 2015   •   18:30

Profesorul Dan Voiculescu pledează ani de zile cu argumente clare pentru anumite măsuri economice pe care Guvernul începe abia acum să le aplice. Aşa e cazul cu neimpozitarea profitului reinvestit şi TVA-ul redus la alimentele de bază, teme despre care Voiculescu a fost cel care a vorbit pentru prima oară. Multe dintre măsurile sunt susţinute acum şi de alţi politicieni, printre care premierul. 

 
Dan Voiculescu a iniţiat în Parlament în perioada 2008-2010 cinci măsuri legislative importante. Sunt proiecte despre care a vorbit public cu ani de zile înainte, şi pe care a perseverat să le susţină. 
 
Acestea sunt neimpozitarea profitului reinvestit, TVA redus pentru alimentele de bază, penalităţi aplicate statului pentru întârzierile la rambursarea de TVA, compensarea de TVA între stat şi agenţii economici şi neimpozitarea microîntreprinderilor în primii trei ani de la înfiinţare.
 
Într-o postare pe blogul personal, profesorul Voiculescu precizează că ani la rând a explicat de ce este importantă reducerea TVA la alimentele de bază. Măsura a fost implementată însă abia în 2015 şi s-a dovedit a fi benefică economiei. Deşi a existat reticenţă în aplicarea ei, premierul Victor Ponta menţionează mereu succesul TVA scăzut pentru alimente. 
 
Dan Voiculescu a pledat încă din 2007 şi pentru neimpozitarea profitului reinvestit ca o facilitate fiscală. Măsura a fost luată în 2014. Multe din proiectele sale sunt susţinute şi de alţi politicieni cu experienţă. 
 
Călin Popescu Tăriceanu spune că una dintre măsurile importante pentru care Codul Fiscal ar trebui adoptat de urgenţă exact în aceeaşi formă de acum este, pe lângă TVA, facilitatea pentru reinvestirea dividendelor. O măsură propusă pentru prima dată chiar de Dan Voiculescu.
 
Chiar dacă a durat ani de zile, este un succes că s-au implementat, a scris profesorul Dan Vociulescu pe blogul său.

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu proiecte
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close