Proiectil din al doilea război mondial descoperit de un turist pe plaja din Mamaia (VIDEO)

07 Aug 2010   •   11:44
Proiectil din al doilea război mondial descoperit de un turist pe plaja din Mamaia (VIDEO) Foto: Antena 3

Intervenţie de urgenţă în nordul staţiunii Mamaia, după ce un proiectil a fost găsit pe plajă de un turist. O echipă de pirotehnişti de la Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" al judeţului Constanţa au intervenit, sâmbătă, pe o plajă din staţiunea Mamaia, după ce un turist a anunţat că a descoperit un proiectil îngropat în nisip, informează Mediafax.

Potrivit şefului Servicului Salvamar Constanţa, Gabriel Culea, salvamarii au fost alertaţi de un turist care a văzut mai mulţi copii care se jucau cu o bucată de metal, care arăta ca un proiectil.

"A venit un domn la noi şi ne-a spus că mai mulţi copii ar fi găsit un proiectil îngropat în nisip. Dânsul a spus că este un fost artilerist şi că se pricepe la astfel de proiectile. Arată ca o bucată de ţeavă, foarte ruginit. Poate fi un proiectil, dar nu avem certitudinea", a spus Gabriel Culea, care a precizat că a alertat imediat autorităţile, iar doi poliţişti au asigurat perimetrul.

Pirotehniştii au stabilit că proiectilul găsit, sâmbătă dimineaţă, pe plaja din staţiunea Mamaia datează din perioada celui de-al doilea război mondial, nefiind exclus să fi fost în stare de funcţionare.Antena3.ro

x close