Antena 3 CNN Actualitate Proiectul care interzice căsătoria între persoane de același sex ajunge la Senat

Proiectul care interzice căsătoria între persoane de același sex ajunge la Senat

Proiectul care interzice căsătoria între persoane de același sex ajunge la Senat
Sursa foto: Foto: Pixabay
23 Mai 2016   •   20:21

Proiectul de modificare a Consti­tuţiei în aşa fel încât să devină imposibilă căsătoria între persoane­le de acelaşi sex, iniţiat de Coaliţia pentru Familie, va fi depus, azi, la Senat. Reprezentanţii Coaliţiei pentru Familie, o structură formată din mai multe asociaţii, spun că au adunat 3 milioane de semnături.

Coaliţia pentru Familie vrea ca articolul 48, aliniatul 1 din Constituţie, care în prezent spune că: „Familia se întemeiază pe căsă­toria liber consimţită între soţi” să fie modificat sub forma: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”. În acest fel, căsătoria între persoanele de acelaşi sex ar deveni impo­sibilă, potrivit legii supreme. Iniţiatorii proiec­tului de modificare a Constituţiei propun ca referendumul care să ratifice această modificare să fie ţinut odată cu alegerile parlamentare din toamna acestui an. Potrivit Coaliţiei, în favoarea proiectului au semnat aproximativ 3 milioane de cetăţeni din toate judeţele ţării. Campania de colectare a semnăturilor a fost reali­zată cu ajutorul a 70.000 de voluntari din ţară, care au avut un buget de promovare a iniţiativei de 33.000 de euro. Coaliţia este formată din ONG-uri precum „Asoci­aţia Părinţi pentru Ora de Religie”, „ Asociaţia Familiilor Catolice din România” sau „Asociaţia PRO VITA”. Din comitetul de iniţiativă fac parte reprezentanţi ai cultelor ortodox, catolic, greco-catolic, baptist şi penticostal.

După prezentarea proiectului legislativ şi a listei de semnături în Senat, iniţiativa Coali­ţiei pentru Familie trebuie să primească şi avizul, pe fond, al Curţii.

Sursa: Jurnalul Național

×
Subiecte în articol: proiect casatorie interzicere parlament Senat
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close