Antena 3 CNN Actualitate Proiectul de buget, în linie dreaptă. Coaliţia se întruneşte pentru ultimele consultări

Proiectul de buget, în linie dreaptă. Coaliţia se întruneşte pentru ultimele consultări

Proiectul de buget, în linie dreaptă. Coaliţia se întruneşte pentru ultimele consultări
Sursa foto: Guvern
02 Feb 2009   •   09:03

Ultimele consultări ale Coaliţiei PSD+PC şi PD-L, privind construcţia bugetară, vor avea loc în cursul zilei de luni.
Totodată, membrii Guvernului se întâlnesc şi cu Sindicatele şi Patronatele.
Dacă propunerea Executivului nu va întâmpina probleme, bugetul va fi adoptat în următoare şedinţă de Guvern şi, ulterior, va fi depus la Parlament.
Printre prevederile proiectului se află ajustarea salariilor în sectorul bugetar în funcţie de creşterea prognozată a preţurilor de consum.
Înainte de începerea şedinţei, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat că, prin proiectul de buget pe anul 2009, se încearcă "stimularea economiei şi păstrarea locurilor de muncă".

Totodată, primul-ministru, Emil Boc, susţine că forma finală a bugetului a fost adoptată şi urmează să fie îmbunătăţită, dacă va fi cazul, în urma discuţiilor cu sindicatele.

Cât priveşte sectorul Transporturilor, ministrul Radu Berceanu se declară nemulţumit de fondurile care revin acestui Minister. "Vorba aceea, bugetul mic, coane Fănică", a declarat acesta înainte de începerea ultimelor consultări pe această temă.

Referitor la posibila nominalizare a lui Ionel Georgescu pentru preluarea şefiei Direcţiei Generale de Informaţii (DGI) a Ministerului de Interne, Mircea Geoană a declarat că, cel mai probabil, se va ajunge la această nominalizare.
Pe de altă parte, însă, premierul Emil Boc susţine că nu a primit nicio propunere oficială pentru DGI. "Sincer, nu ştiu cine este Ionel Georgescu", a declarat acesta.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: proiect de buget consultari
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close