Antena 3 CNN Actualitate Când va fi finalizat Pasajul Piața Sudului din București

Când va fi finalizat Pasajul Piața Sudului din București

Când va fi finalizat Pasajul Piața Sudului din București
Sursa foto: Foto: Facebook
de S.T.    |    03 Iul 2016   •   23:25

Guvernul a prelungit termenul de finalizare a lucrărilor la toate obiectivele din Capitală realizate cu fonduri europene, care ar fi trebuit terminate până pe 30 iunie, astfel că proiectul pentru pasajul de la Piața Sudului a fost prelungit până la 31 decembrie 2018, a informat biroul de presă al Primăriei, prin intermediul unui comunicat.

„Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a explicat că această prelungire a fost necesară pentru că lucrările nu s-au finalizat în termenul prevăzut și, din acest motiv, a fost nevoie să fie semnate o serie de acte adiționale, pentru care fosta administrație nu a inițiat discuții. Primarul General estimează că noul termen este acoperitor și ca nu vor mai exista alte prelungiri, cel puțin în cazul Arcului de Triumf”, a informat PMB. 

Astfel, lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere — Piața Sudului, finanțate prin POR 2007-2013, axa prioritară 2, sunt realizate în prezent în procent de 53,63%, reiese din comunicat.

Proiectul „amenajare circuit turistic pe lacurile Floreasca și Tei (și zona adiacentă lor)”, finanțat prin POR 2007-2013, axa prioritară 5, este realizat în proporție de 50%, fiind prelungit până la data de 31 decembrie 2017, în vederea îndeplinirii indicatorilor proiectului și asigurării funcționalității acestuia.

Lucrările la reabilitare, modernizare și echipare a ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”, finanțat prin POR 2007-2013, axa prioritară 3, au fost recepționate, iar proiectul a fost prelungit până la 1 noiembrie 2016, în vederea îndeplinirii tuturor obiectivelor și indicatorilor proiectului.

„ASSMB realizează toate activitățile pentru asigurarea funcționalității proiectului (lucrări pentru realizare racorduri/branșamente pentru energie electrică, amenajări exterioare, obținerea autorizației de funcționare și ISU pentru ambulatoriu)”, a precizat sursa citată.

Proiectul de consolidare, restaurare și conservare Arcul de Triumf, finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2007-2013, axa prioritară 5, este realizat în procent de 90%, iar termenul a fost prelungit până la 30 octombrie 2016.

×
Subiecte în articol: piata sudului Gabriela Firea
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close